F.v. Mona Sanden Olivier, Håvard Holm, Cathrine Moksness og Frøydis Patursson (Foto: Ole-Martin Gangnes)

Legal Walk: – Et strålende initiativ som kommer klientene våre til gode

Frivillige tiltak for rettshjelp fikk utdelt over 111 000,- kroner etter juristenes Legal Walk.

Torsdag, 17. januar 2019 - 8:10

Norges første Legal Walk ble arrangert i Oslo i fjor høst. Nærmere 300 deltakere gikk da en løype gjennom sentrumsgatene til inntekt for rettshjelptiltak. Løpet samlet jurister og advokater fra en rekke ulike virksomheter, med et felles mål om å styrke rettshjelp og rettssikkerhet for alle. 

Onsdag denne uken fikk Jussbuss, Gatejuristen og Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) utdelt pengene etter turmarsjen. 

Juristforbundets president Håvard Holm og Legal Walks prosjektleder Mona Sanden Olivier overrakk 37 209 kroner til hvert av rettshjelptiltakene under et frokostmøte på Juristenes Hus. 


Juristforbundets president Håvard Holm deltok selv under fjorårets Legal Walk. Onsdag overrakte han penger til rettshjelptiltakene (Foto: Ole-Martin Gangnes)

– Dette er en kjærkommen gave, sier Cathrine Moksness og Frøydis Patursson, ledere av henholdsvis Gatejuristen Oslo og JURK. 

Pengene, som kommer fra billettinntektene og frivillige donasjoner, har gått uavkortet til rettshjelptiltakene forteller Juristforbundets Mona Sanden Olivier. 

Prosjektlederen opplyser også at det blir en ny Legal Walk til høsten.

– Kommer klientene til gode

Fjorårets marsj ble en suksess og da Juristen omtalte den, ble det meldt om god stemning både underveis i løypa gjennom Oslo sentrum og på Frokostkjelleren etterpå. Etter turen samlet deltakerne seg på Frokostkjelleren ved Universitetet, der det var mulig å kjøpe mat og drikke. 

Ideen til Oslo Legal Walk kommer fra London, der den første London Legal Walk ble arrangert i 2005. Siden har arrangementet vokst og samler nå 12 000 deltakere i Londons gater. Det arrangeres også Legal Walk i flere andre byer i England og Australia.

– Et strålende initiativ som kommer klientene våre til gode, sier Cathrine Moksness i Gatejuristen om den norske versjonen av marsjen.

– Pengene gir oss mulighet til for eksempel å kjøpe mer tolketjeneste og til å bli enda mer oppsøkende. Det betyr at vi kan hjelpe flere, sier JURK-leder Frøydis Patursson.

Legal Walk
Fjorårets Legal Walk samlet nesten 300 deltakere (Foto: Benjamin Ward)

I forbindelse med pengeoverrekkelsen var det også et møte der de involverte kom med ideer til hvordan Oslo Legal Walk kan utvikles videre og prosjektleder Mona Sanden Olivier kunne ta med seg flere innspill videre når årets marsj planlegges.

 

 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 
Tags: 

Ledige stillinger:

Statsforvalteren i Rogaland: Samfunnsavdelingen
Søknadsfrist: 
30.01.2022
Statsforvalteren i Rogaland: Landbruksavdelinga
Søknadsfrist: 
30.01.2022
Økokrim
Søknadsfrist: 
31.01.2022
Økokrim
Søknadsfrist: 
31.01.2022
Bygg fellesutgifter, Nes kommune
Søknadsfrist: 
31.01.2022
Arbeids- og velferdsdirektoratet, Ytelsesavdelingen, Seksjon Kompetanseutvikling , Oslo
Søknadsfrist: 
01.02.2022
VID vitenskapelige høgskole
Søknadsfrist: 
01.02.2022
STIFTELSEN HANDELSHØYSKOLEN BI
Søknadsfrist: 
02.02.2022
Miljøenheten, Trondheim kommune
Søknadsfrist: 
03.02.2022
Seksjon kompetanseutvikling, Arbeids - og velferdsdirektoratet, Oslo
Søknadsfrist: 
16.02.2022
The EFTA Surveillance Authority
Søknadsfrist: 
27.02.2022