Støtter Legal Walk

Tjuvstartet med en sjekk fra Danske Bank. 

Legal Walk støtte
Legal Walk, ved prosjektleder Mona Sanden Olivier, fikk overrakt en sjekk på 15 000 kroner av Marius Michelet i Danske Bank (Foto: Ole-Martin Gangnes)

Det var en glad Mona Sanden Olivier, Juristforbundets prosjektleder for Legal Walk, som fikk overrakt en sjekk på 15 000 kroner til rettshjelpstiltak fra Danske Bank. 

– Vi har allerede et godt samarbeid med Juristforbundet og bidrar gjerne til dette tiltaket. Under Legal Walk stiller vi også med drikkestasjon og mannskap her utenfor kontoret vårt på Aker Brygge, forteller Marius Michelet i Danske Bank. 

Oslo Legal Walk gikk av stabelen onsdag 5. september, og er en vandring i Oslo sentrum, der billettinntekter og donasjoner uavkortet går til ulike rettshjelptiltak. 

Ideen til Legal Walk kommer fra London, der London Legal Support Trust siden 2003 har jobbet med å samle inn penger til ulike rettshjelptiltak.  Den første London Legal Walk ble arrangert i 2005. Siden har arrangementet vokst og i fjor vandret 12 000 deltakere gjennom Londons gater. Det ble samlet inn hele 800 000 pund.  

Det arrangeres også Legal Walk i flere andre byer i England og Australia.   

– Nå har turen kommet til Oslo. Juristforbundet har hentet Legal Walk til Norge for at våre medlemmer, jurister, advokater og andre som ønsker det kan støtte opp under ulike rettshjelpstiltak. Håpet er at også andre norske byer kan komme til etter hvert, sier Mona Sanden Olivier. 

Ved deltakelse betaler man 300 kroner for startbillett og støtter samtidig rettshjelpstiltak som Jussbuss, Gatejuristen, Barnas Jurist og Juridisk rådgivning for kvinner (JURK). 

Deltakerbilletten gir tilgang til drikkestasjonene underveis i den 10 km lange turen og gjelder også som adgangsbevis til Frokostkjelleren etterpå, forteller Mona Sanden Olivier.   

Tags