Tar debatt om diskriminering og mangfold på juristarbeidsplasser
Mange har opplevd diskriminering, men få har meldt fra om det, ifølge undersøkelse fra Juristforbundet. Nå inviteres det til debattmøte med blant andre likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon.
Juristforbundets inkluderings- og mangfoldsutvalg har undersøkt omfang av diskriminering på juristarbeidsplasser og hvordan virksomheter jobber med å forebygge og håndtere slike saker.
Nå inviterer utvalget til debatt om temaet under et frokostmøte 23. mars i Oslo.
Dette er noen av funnene i undersøkelsen:
30% har opplevd diskriminering i arbeidslivet og 9% har opplevd diskriminering siste året. Kvinner rapporterer i større grad enn menn om diskriminering, særlig om lønns- og arbeidsvilkår.
21% som har opplevd diskriminering har meldt fra og kun 1 av 3 er fornøyd med håndteringen.
Nesten 7 av 10 ledere mener arbeidsplassen er opptatt av mangfold når det skal rekrutteres. Mangfoldet de er mest opptatt av å ivareta er kjønn, bakgrunn og erfaring, samt alder.
2 av 10 lederne mener mangfold er et konkurransefortrinn.
– Mange har opplevd diskriminering, men få har meldt fra om det. Det er lav kjennskap til tiltak som blir iverksatt for å sikre mangfold og inkludering, sier Hallvard Øren, leder for inkluderings- og mangfoldsutvalget.
Mangfoldsledelse er blant temaene under frokostmøtet, forteller Øren. Utvalgets siste undersøkelse vil bli presentert og Andrè Oktay Dahl, politisk rådgiver i Juristforbundet, skal lede en debatt.
Debattpanelet består av Gisle Nordheim (personaldirektør i staten), Hatem Ben Mansour (daglig leder i Antirasistisk senter), Bjørn Erik Thon (likestillings- og diskrimineringsombud), Farah Ali (leder av kvinneutvalget i Juristforbundet) og Per Inge Bjerknes (generalsekretær i Blindeforbundet).