Sommerpraten: UiB-dekan Karl Harald Søvig

Karl Harald Søvig er opptatt av å formidle til verden utenfor fakultetet hvor viktig rettsvitenskapelig utdanning og forskning er for samfunnet.

Karl Harald Søvig. Foto: Privat
Karl Harald Søvig. Foto: Privat

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Det har blitt litt flere digitale møter enn før. Det er også enklere å holde kontakt med kollegaer som sitter andre steder, enten i Norge eller utlandet. For egen del trives jeg best på kontoret på Dragefjellet, slik at ikke mer hjemmekontor enn tidligere.

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Det er vanskelig å peke ut én enkelt sak. Vi har nå gjennomført første studieår med den reviderte studieordningen ved fakultetet i Bergen, og her er det mange som har bidratt både med planlegging og gjennomføring.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Som på forrige spørsmål vanskelig å peke ut én enkelt sak. Jeg prøver å formidle til verden utenfor fakultetet hvor viktig rettsvitenskapelig utdanning og forskning er for samfunnet. Vi styrer samfunnet gjennom lovgiving, som stadig blir mer kompleks. Samtidig er det liten oppmerksomhet om utformingen av lovgivningen og om den faktisk fører til de tilsiktete konsekvensene.  

Det snakkes mye om passkaos om dagen – blir det utlandet eller norgesferie?

- Utlandet, men litt reiseskam.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Det er mange bøker jeg har tenkt å lese, men den jeg har øverst er Zeshan Shakar «Gul bok».

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- De Lillos: «Neste sommer»