Sommerpraten: Dommer Kim Heger

Etter 20 år i tingretten synes dommer Kim Heger fortsatt arbeidet er gøy og givende

Kim Heger er dommer i Oslo tingrett,

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Det har vært en bratt læringskurve. Digitalt hjemmekontor, digitale rettsmøter og rettsmegling fra kjøkkenbordet var nytt og famlende i begynnelsen, men det gikk greit etter hvert. Her i Oslo tingrett fikk vi masse hjelp, og dette har gitt erfaring og kunnskap som jeg fortsatt bruker.

- Jeg savnet det faglige og sosiale livet i tinghuset, men pandemien viste at det går lettere enn jeg trodde å bli heldigital i saksforberedelse og ved gjennomføring av rettsmøter.

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Arbeidsmessig er jeg mest fornøyd med at jeg – etter 20 år i tingretten – fortsatt synes arbeidet er gøy og givende. Privat er jeg fornøyd med at jeg har klart -  sånn noenlunde -  å gjennomføre planen om regelmessig trening.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Ikke noe spesielt. Høsten er allerede ganske tett berammet, men jeg gleder meg til å få sett mitt lille barnebarn mer!

Det snakkes mye om passkaos – blir det utlandet eller norgesferie?

- Jeg har gyldig pass, men det blir liggende i skuffen i løpet av sommeren. I år, som i alle tidligere år, blir det norsk hytteferie ved sjøen og på fjellet. Ingen grunn til å reise til utlandet når det er på det fineste i Norge.  

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Jeg har flere uleste bøker på nattbordet, blant annet Aslak Nore; Havets Kirkegård. Og så må jeg bli ferdig med Knausgård; Morgenstjernen – en fascinerende murstein av en bok, hvor jeg mangler noen hundre sider.  

- Jeg gleder meg også til en del serier, blant annet hele Borgen og siste sesong av Westworld som kommer i løpet av sommeren.

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Alt av Neil Young!