Sommerpraten: Advokat Maria Hessen Jacobsen

Advokat Maria Hessen Jacobsen er klar for tre etterlengtede uker med ferie, men gleder seg også til å gå i retten til høsten igjen. 

Foto: Eivind Senneset

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Jeg har laget et kontor hjemme, og kan ta arbeidsdager der. Jeg reiser også mindre, fordi mange møter kan like gjerne tas digitalt. Det er en fordel for meg, fordi jeg ikke er så glad i å fly.

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Det har vært noen seire som var veldig viktige for dem det gjaldt.

- Også veldig glad for å ha blitt enda bedre kjent med mine kollegaer, og å se at fullmektigene blomstrer.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Vi har tre større sivile saker om menneskerettskrenkelser i kriminalomsorgen, hvor en av dem starter til høsten. Den gjelder oppreisning etter EMK artikkel 13, og jeg ser frem til å gå i retten med dette sammen med kollega Olaf Halvorsen Rønning.

- Ellers har jeg nylig overtatt som leder for menneskerettsutvalget til Advokatforeningen, og ser veldig frem til å ta fatt på viktige saker sammen med en veldig flink og engasjert gjeng.

Det snakkes mye om passkaos om dagen – blir det utlandet eller norgesferie?

- Det blir tre etterlengtede uker med samboeren, de fine ungdommene våre, min søster og niese, i Villajoyosa. Pass ble heldigvis ordnet i februar.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Flere, men ikke bestemt. Veldig åpen for tips.

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Jeg sitter fast flere tiår tilbake, så det blir Ray Charles med Hallelujah I love her so, eller Stevie Wonder – For once in my life