Sommerpraten: Politiadvokat Hans Vang

Hans Vang mener han bruker altfor mye tid på til Twitter og altfor lite til lesing.

Foto: Privat
Foto: Privat

Hans Vang jobber som politiadvokat i Trondheim.

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Pandemien har gjort meg styrket i troen på at hjemmekontor ikke er noe for meg, så arbeidsgiver trengte ikke å gjete meg tilbake til kontoret i vår. Mine arbeidsvaner er stort sett som før pandemien, men Teams blir brukt litt mer flittig enn før.

 Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- At vi har fått på plass det som trengs for å starte opp et pilotprosjekt i politidistriktet for å bedre vår innsats mot vold i nære relasjoner, hvor vi skal styrke samhandlingen mellom etterforskere, påtalejurister og forebyggere. Målet er at vi skal bli bedre både på å forebygge vold og straffeforfølge den volden som allerede har funnet sted. Vi har hentet inspirasjon fra flere andre politidistrikt, men må finne en form som passer for geografien og demografien i Trøndelag.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Jeg ser veldig frem til å følge opp pilotprosjektet, og håper å kunne se stor fremgang i måten vi håndterer vold i nære relasjoner på og at det kommer innbyggerne i Trøndelag til gode.

Det snakkes mye om passkaos – blir det utlandet eller norgesferie?

- Ikke for å skryte, men jeg har gyldig pass. I år blir det likevel ingen utenlandsferie, men skal i alle fall en tur til hjembyen min Harstad.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Jeg er i ferd med å tette hull i min allmenndannelse, og på den lange listen er jeg nå kommet til Ernest Hemingway – For Whom the Bell Tolls. Det kan også hende jeg tar en lydbokrepetisjon av Hamsuns vandrertrilogi, med Arne Thomas Olsens fantastiske leseprestasjon. Generelt går det altfor mye tid til Twitter og altfor lite til lesing.

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Akkurat nå høljer regnet ned utenfor kontorvinduet mitt, så det ble litt vanskelig å finne sommerfølelsen. Jeg har ingen obligatoriske sommerlåter, men flere av Sondre Justads låter kan frembringe sommerstemning hos meg.