Sommerpraten: Juristforbundets president Håvard Holm

Juristforbundets president Håvard Holm er fornøyd med at jursittittelen blir lovbesyttet og gleder seg å jobbe for at det skal gi størst mulig uttelling for alle jurister.

Håvard Holm (Foto: Thomas Haugersveen)
Håvard Holm (Foto: Thomas Haugersveen)

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Pandemien har hatt stor innvirkning på min arbeidssituasjon og mine arbeidsvaner. Svært mye av min utadrettede virksomhet har vært innstilt eller sterkt redusert, møter bl a i hovedstyret har foregått på Teams, og annet arbeid har stort sett skjedd på hjemmekontor. Noe hjemmekontor blir det fortsatt når det er praktisk, men jeg gleder meg til normale uker på kontoret!

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Det jeg er mest glad for når ferietiden nærmer seg, er at jeg de siste ukene igjen har kunnet møte tillitsvalgte og medlemmer fysisk i forskjellige sammenhenger rundt om i landet. Og så er det selvfølgelig en stor glede å ha vært med på «innspurten» av arbeidet med Advokatloven, bl a med høring i Justiskomitéen, hvor vi endelig fikk gjennomslag for lovbeskyttelse av juristtittelen!

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Jeg gleder meg først og fremst til en normal arbeidshverdag, hvor det å møte tillitsvalgte og medlemmer igjen blir en naturlig del av jobben. Så skal vi arbeide godt og grundig for at lovbeskyttelsen av juristtittelen skal gi størst mulig uttelling for alle jurister, og særlig vise viktigheten av å være medlemmer i Juristforbundet.

Det snakkes mye om passkaos om dagen – blir det utlandet eller norgesferie?

- Her blir det tre uker i Spania, bestilt allerede i fjor sommer!

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Er litt dårlig på bøker i ferien, men det blir i tilfelle krim. Dansk, gjerne – Jussi Adler-Olsen er bra!

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Kommer ikke unna De Lillos – Når du en gang kommer…