Sommerpraten: Advokat Rasmus Asbjørnsen

Advokat Rasmus Asbjørnsen er mest opptatt av at høsten er godt planlagt før han tar sommerferie. Da venter blant annet ni uker i tingretten.

Foto: Pixabay / Privat

Advokat Rasmus Asbjørnsen er partner i Advokatfirmaet Haavind, der han er spesialisert innenfor prosedyre og tvisteløsning. Asbjørnsen er også styreleder i rettshjelpstilbudet Rettssenteret.

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Jeg deltar nå i vesentlig flere digitale møter. Det opplever jeg som positivt. De er ofte effektive, og det er enklere å inkludere bidragsytere. Dessuten opplever jeg en nokså marginal økning av hjemmekontor – da særlig i helgene.

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Jeg er opptatt av at høsten skal være godt planlagt og forberedt.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Da ser jeg frem til ni uker i Oslo tingrett med gode kolleger både i Haavind og på den andre siden. Dette er en sak som har hatt en nokså lang saksforberedelse med to ulike spørsmål avgjort av Høyesterett i to omganger. Dessuten er Haavind på plass i nye fine lokaler fra 15. august.

Det snakkes mye om passkaos om dagen – blir det utlandet eller norgesferie?

- Jeg er så heldig at jeg skal begge deler. En uke på Korsika og deretter kammermusikkfestivalen i Rosendal – et musikalsk høydepunkt med Leif Ove Andsnes i spissen.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Espen Søbyes «Kathe, alltid vært i Norge». Denne ble jeg gjort oppmerksom på av min kone, og har oppfattet at det er en eminent bok i sin sjanger.

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Got A Match? – av og med Chick Corea

God Sommer!