Sommerpraten: Katrine Bratteberg

Juristforbundets visepresident Katrine Bratteberg er glad for å kunne gå inn i sommeren og vite at juristtittelen endelig er vedtatt lovbeskyttet.

Katrine Bratteberg. Foto: Privat
Katrine Bratteberg. Foto: Privat

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Bevisstheten omkring hvilke muligheter som kan ligge i hybride løsninger. Hvilke oppgaver som løses best i samspill med andre, hvilke oppgaver som vel så godt kan løses alene og på et hjemmekontor og bevisstheten omkring det når man legger opp en arbeidsuke eller måned.

- Det er veldig stor forskjell på å motta en e-post fra en kollega framfor at den samme kollegaen stikker innom for en prat på kontoret. Det kan oppstå mye idemyldring og gryende innovasjon når folk snakker sammen mer uformelt. For meg betyr det konkret at det fortsatt vil være viktig å pendle til Oslo og Juristenes Hus, tross både miljøperspektivet og det faktum at mange møter nå avholdes digitalt. Jeg liker veldig godt å jobbe sammen med andre, det er blitt veldig tydelig for meg etter uker og måneder på hjemmekontor.

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Jeg skal heldigvis jobbe noen uker til før jeg tar ferie, og håper i alle fall å få landet noen flere saker i hovedstyrets siste møte før sommeren. Og så er det jo slik at å gå inn i sommeren og vite at juristtittelen nå endelig er vedtatt lovbeskyttet, det er en stor seier som ikke jeg skal ta æren for, men som jeg sammen med alle Jurisforbundets medlemmer både glad og stolt over at vi endelig vant frem med.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Mye. I disse dager har vi jo sendt ut medlemsundersøkelsen. Det blir spennende å lese hva som er viktig for medlemmene og hva man ønske at Juristforbundet skal være. 

- Og så ser jeg frem til  at hovedstyret nå endelig skal  samles til et styreseminar helt i starten på høsten. Da får vi tid til å tenke sammen om det som vil være viktige strategiske saker for Juristforbundet fremover og hvordan skal vi best ivaretar medlemmenes interesser. Ja, for hva innebærer det egentlig at juristtittelen nå er beskyttet, at rettsrådsmonopolet oppheves og at Regjeringen plikter å legge frem et forslag  til ny rettshjelpslov  i løpet av våren 2023? For å nevne noe.

Det snakkes mye om passkaos – blir det utlandet eller norgesferie?

- Utlandet vil for min del begrense seg til en Stockholmstur, ikke fordi jeg mangler pass, men rett og slett fordi det lenge har stått på ønskelisten over steder å besøke. Jeg har faktisk ikke vært der tidligere.

- Også skal jeg nok være en del  sammen med faren min, og det betyr sakte dager i fine Ålesund med spaserturer over Hellebroa, og gjerne noen kveldsturer i litt raskere tempo opp Aksla til Fjellstua sånn innimellom. Og så vil jeg leke og bade så mye som mulig med de to barnebarna mine.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Jeg har lyst å lese Linn Ullmanns siste bok, og så har jeg gått til innkjøp av Édouard Louis bok «En kvinnes frigjøring» som jeg tror kan bli sterk lesning. Vi får se. Jeg blar stadig vekk i Arne Selviks «Styreverdenen» også, men det er mulig den får hvile i ferien.

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Altså, det kan jo være så mange, men om jeg skal nevne en må det gjerne være den jeg i oppveksten opplevde som min første sommerlåt. Jeg er oppvokst med at familien hadde en liten seilbåt. Om sommeren dro vi ofte ut på fjorden om ettermiddagen. Og mens foreldre tilberedte enkel  middag i byssa, hadde vi barna ansvar for seilingen. På den tiden hadde  Rod Stewart en stor hit med «Sailing». Å seile rundt i en liten byfjord med I am sailing på full guffe på reiseradioen, ja det gav jo en enorm og uforglemmelig  opplevelse av frihet.

- Jeg har nok vokst fra denne låten nå, men er fortsatt glad i både sjø og båter, og da har «Der det er vann er det båter» med Arve Opsahl og Kongelige Norske Marines Musikkkorps stukket seg  frem som en herlig nostalgi av en sommerlåt.