Juristene som er blant «de nye stjernene i norsk næringsliv»

Kåring av 40 nye stjerner under 40. Fem jurister er med.

Maryam Iqbal Tahir
Maryam Iqbal Tahir er blant juristene som er med i Kapitals kåring

Det er Kapital som har satt sammen listen over det de mener er noen av de mest spennende kvinnene og mennene i norsk næringsliv under 40 år.

«Noen har allerede fått topplederstillinger i store børsnoterte selskaper, havnet i advokatbransjens eksklusive partnerklubb eller startet egne bedrifter som har vokst i voldsom fart. Andre er med fordi vi tror de kommer til å bli viktige aktører i næringslivet i tiden som kommer», skriver Kapital – som understreker at oversikten ikke er en fasit, men et utgangspunkt for å kunne orientere seg i jungelen av dyktige, unge næringslivstalenter. 

Fem jurister med

Det er fem jurister med på listen, alle kvinner. Dette er de jusutdannede som er med når Kapital kårer:

Kiran Aziz, senioranalytiker i KLP:

Tidligere advokat i EY, og har også vært forsker og foreleser i internasjonal skatterett på Handelshøyskolen BI. Hun har en master fra Universitetet i Oslo med utveksling til Cornell Law School i USA.

Anne Dahl Frisak, partner i BA-HR:

Jobber i BA-HRs markedsgruppe Energi, Naturressurser & Shipping, hvor hun bistår både noterte og unoterte selskaper. Hun har gått hele veien fra trainee og advokatfullmektig til å bli fast advokat og senioradvokat, og nå partner i firmaet. 

Karen Anne Rekkedal, partner i Selmer:

Rekkedal er spesialist på offentlige anskaffelser og statsstøtte, og leder Selmers team på disse fagområdene. Hun er også tilknyttet Selmers eiendomsavdeling. Har gått gradene fra fullmektig til fast advokat, senioradvokat før hun ble partner. 

Ragna Bergholt Rom, juridisk direktør i Norgesgruppen:

Begynte først å jobbe med NorgesGruppen gjennom advokatfirmaet Ræder, hvor hun var i fem år før hun begynte som “inhouse” advokat i NorgesGruppen. Rom har en master fra Universitetet i Oslo, samt trainee-erfaring fra Wiersholm.

Maryam Iqbal Tahir, informasjonsrådgiver i Norsk olje og gass:

Kom til Norsk olje og gass fra Forsvarsdepartementet, hvor hun jobbet seks år med juridiske problemstillinger og ett år med kommunikasjon rundt kampfly- og ubåtanskaffelsene som seniorrådgiver. Også utdannt som journalist i tillegg til en master i retorikk og språklig kommunikasjon.

Se Kapitals kåring her

Les også: Juristens intervju med Maryam Iqbal Tahir

Les også: Ti-kløver ga fyrverkeri av jus­inspirasjon