Ny leder for Jurist­forbundet Student

Sofie Rosvoll (21) studerer jus i Tromsø. 

Sofie Rosvoll, leder for Juristforbundet Student. Foto: Ole Martin Gangnes
Sofie Rosvoll, leder for Juristforbundet Student. Foto: Ole Martin Gangnes

UiT-studenten tar over vervet etter Pascual Strømsnæs, som har ledet seksjonen i ett år. Rosvoll forteller at hun etter å ha vært arrangementansvarlig i ett år bestemte seg for å stille til valg som leder.

Selv er 21 år gamle Rosvoll opprinnelig fra Sørreisa og tredjeårsstudent ved Universitetet i Tromsø.

- Jeg hadde ikke noe behov for å vente med studiene etter videregående, så jeg begynte rett på, forteller hun.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på den nye jobbe, og har mange hjertesaker på blokka.

- Det er jo naturligvis viktig for oss at studentene ser verdien i Juristforbundet, spesielt etter at det ble innført studentkontigent. Vi må jobbe hardere for å få frem hva vi har å tilby og for å være relevante for studentene, sier hun.

Jusmaster i Danmark

Et annet mål er å fortsette å arrangere kurs og studentkvelder med inspirerende temaer og debatt, forteller Rosvoll.

Videre er hun opptatt av at mange bachelorstudenter er redde for å miste muligheten til å fullføre en master når Universitetet i Århus høsten 2020 innfører nye krav og begrensinger på hvor mange bachelorstudenter de vil ta inn fra Norge.

- Det er mange som er fortvila. Det vil blant annet bli innført begrensninger på antall studenter, men vi vet ikke hvor stor kvota blir ennå. I tillegg innføres det krav om strafferett som valgfag, som for eksempel studentene ved Universitetet i Agder ikke har, forteller Rosvoll.

- Mange har tenkt at det er en sikker mulighet.

Trakassering

Trakassering og manglende varsling er også saker Rosvoll og studentseksjonen vil ta tak i etter at det kom frem at få tør å varsle om trakassering, og det ble lansert felles etiske retningslinjer mot trakassering for jusstudentene.

Ny #metoo-undersøkelse: Jusstudenter unnlater å varsle

– Studentene skal føle føle seg trygge, også når de er på ulike arrangementer. Denne undersøkelsen, sammen med de nye etiske retningslinjene ved fakultetene, gir et godt utgangspunkt for å ta tak i det vi må jobbe med, sier Rosvoll.

Hun forteller at de vil følge opp hvordan de nye retningslinjene tas tak i, og sørge for at de ikke bare leses for så å glemmes bort.

Til slutt trekker den nye studentlederen frem arbeidet med å gjøre «jurist» til en beskyttet tittel, og å kartlegge de jusstudentene som sliter med å få seg jobb etter studiene.