Vant nasjonal prose­dyre­konkurranse i Tromsø

Det ble hjemmeseier på studentene i Tromsø under ELSAs nasjonale prosedyrekonkurranse.

Vinnerne Sylvia Helene Lind og Ingrid Emilie Johansen sammen med dommerpanelet. Foto: Mia Berthling Herberg

I går gikk finalen i den nasjonale prosedyrekonkurransen til ELSA Norge av stabelen i Tromsø. Ivrige studenter fra de tre fakultetene ved UiO, UiB og UiT deltok i to runder hver.

Det ble Tromsø-laget bestående av Sylvia Helene Lind og Ingrid Emilie Johansen (2. avdeling) som stakk av med seieren. 

- Det har vært et høydepunkt i studiet så langt. Vi har lært utrolig mye på kort tid og fått testet oss under press. Dessuten er det en fin avveksling fra lesesal. Å vinne var bare en bonus, sier de to.

Forsmak

ELSA (The European Law Students’ Association) er verdens største uavhengige organisasjon for jusstudenter, med nærmere 50.000 medlemmer i 44 land.

- Det er ikke veldig mye fokus på prosedyre i studietida, så det er fint for studentene å få en forsmak på hvordan det er å opptre på vegne av en klient, sier Mia Berthling Herberg.

Hun arrangerte konkurransen sammen med Sigrid Haanes Marton. 

Fra Universitetet i Bergen deltok Fredrik Tonholt (4. avdeling) og Jørgen Nordsveen Hustad (5. avdeling), og fra Universitetet i Oslo deltok Muniba Ahmad (4. avdeling) .

Fiktiv rettssak

Konkurransen har form som en fiktiv rettssak, og studentene får prøve seg på begge sider, som representant for både saksøkte og saksøker i forskjellige runder.

- I år er første gang vi arrangerer sammen med Advokatfirmaet Thommessen, som ny hovedsponsor for konkurransen. Vi er svært fornøyd med årets samarbeid og gleder oss til videre samarbeid, forteller Herberg.

Dommerpanelet bestod av høyesterettsdommer Bård Tønder, Arild O. Eidesen, som er tidligere førstelagmann i Hålogaland lagmannsrett og som nå leder Stortingets utvalg for rettferdsvederlag, og Morten Coward Lindstad, advokatfullmektig i Thommessen.