Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

10 legal tech-trender som kan prege året som kommer

Mandag, 3. desember 2018 - 8:54

Under en stor legal tech-konferanse i Danmark forrige uke la selskapet Experticon frem en rapport hvor de peker på trender de mener vil prege 2019. 

Les hele rapporten fra Experticon her. 

I rapporten trekker Dan Storbæk frem en liste med 10 trender:

1. AI er i ferd med å modnes. Vi vil se produktgjennombrudd, mener han. AI er en forkortelse for Artificial Intelligence, eller kunstig intelligens på norsk. 

2. Stemmeassistenter er både en juridisk utfordring og gave. Storbæl kaller stemmeassistenter for et toegget sverd og peker på at slik teknologi kan brukes til utrolig mye - også mot deg i retten. 

3. Økt automatisering av advokaters arbeid. Selv om det skjer mye på dette området, henger også mange firmaer bakpå, mener selskapet. 

4. Blockchain. Interessen for blockchain når den kritiske massen i bransjen, spår Storbæk i Experticon.

5. Smarte kontrakter blir stadig vanligere i advokatfirmaer. Her i Norge har blant annet Huseiernes Landsforbund kommet med digitale kontrakter som skal gjøre det nærmest umulig for medlemmene å fylle ut skjemaene feil. 

6. RegTech blir det nye store i bransjen. Regulatory Technology er rimelig nytt felt som benytter informasjonsteknologi til å forbedre reguleringsprosesser.

7. GDPR tvinger virksomheter til å få mer etisk databehandling. Advokat Erling Grimstad, som har jobbet med personvern siden 2004, sa tidligere i høst at han hadde inntrykk av at det er mye uvitenhet rundt GDPR. 

8. Spillifisering” og e-læring. Elementer fra gaming-industrien vil prege det kommende årets legal tech-utvikling, mener selskapet. 

9. Administrerte juridiske tjenester. Krav om implementering av stadig nye reguleringer i kombinasjon på færre ressurser byr på utfordringer. Det jobbes mye med å utvikle systemer som kan gjøre ulike prosesser enklere og redusere kostnader. 

10. Juridisk design og UX-design (User Experience). Det jobbes mye med å utvikle ulike systemer og verkøy som skal gjøre jus og juridiske tjenester mer tilgjengelig for alle. 

Konferansen LegalTech 2018 ble arrangert på Østerbro av Experticon, Relevant, Advokatwatch og ItWatch.

 

Ledige stillinger:

FEE-Påtale finans og spesiallov, Oslo politidistrikt
Søknadsfrist: 
27.05.2022
Universitetet Stavanger
Søknadsfrist: 
29.05.2022
Erfaren jurist, økonom eller revisior, juridisk avdeling i Skattedirektoratet
Søknadsfrist: 
06.06.2022
OsloMet - storbyuniversitetet
Søknadsfrist: 
12.06.2022