Sommerpraten: Professor Christina Voigt

Jusprofessor Christina Voigt prøver å få unna administrative oppgaver så hun kan jobbe med skriving - i ferien. 

Foto: Privat
Foto: Privat

Christina Voigt er professor ved Institutt for offentlig rett på Universitetet i Oslo og er ekspert i internasjonal miljørett.

Les et større intervju med Voigt her: Juridisk rådgiver for Norge under klimaforhandlinger i femten år. 

Mange har vendt tilbake til kontoret denne våren. Hvordan har pandemien endret dine arbeidsvaner?

- Jeg prøver å reise mindre og deltar på konferanser online. Samtidig har det ført til at jeg takker ja til flere foredrag - siden de er bare et tastetrykk unna - noe som ganske fort spiser opp tiden.

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Tja... kanskje å ha unnagjort alt det administrative, slik at jeg kan bruke ferien til å skrive noen artikler.... Hvem sa at å være professor er en lett jobb? 

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Jeg organiserer en stor miljørettskonferanse her på det juridiske fakultet i Oslo, 3.-6. oktober. Dette blir spennende, sikkert litt kaotisk, men veldig viktig. Det gleder jeg meg til - og ønsker velkommen alle som er interessert i hvordan jussen kan bidra til å takle store miljøutfordringer!

Det snakkes mye om passkaos om dagen – blir det utlandet eller norgesferie?

- Det blir Tyskland og Norge - begge er hjemmelandene mine. Har ventet på mitt norske pass i ett og halvt år, men håper at jeg kan feire dobbelt statsborgerskap snart (og dobbelt passkaos...?)

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- "The Ministry for the Future" av Kim S. Robinson og "First Person Singular" eller "Absolutely on Music" av H. Murakami - avhenger litt av humøret ....

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Jeg har en tenåring i huset som hører (veldig) ofte og (veldig) høylytt på "Feels" (P. Williams, K. Perry og B. Sean) - det må nok bli den.