F.v. Erlend Marius Malme, Per Ørnulv Thorbjørnsen, Rannveig Sørskaar, Benedicte Gram-Knutsen, Anne Opheim og Reidun Våge Danielsen (Foto: Ole-Martin Gangnes)
Noen av de tillitsvalgte på skolebenken; f.v. Erlend Marius Malme, Per Ørnulv Thorbjørnsen, Rannveig Sørskaar, Benedicte Gram-Knutsen, Anne Opheim og Reidun Våge Danielsen. (Foto: Ole-Martin Gangnes)

Fortsetter tilbud om tillitsvalgt­studium

Tillitsvalgte jurister på skolebenken

Tirsdag, 6. oktober 2020 - 8:11

Juristforbundet har etablert et studium for sine tillitsvalgte - i samarbeid med Høyskolen Kristiania. Det inneholder to semesteremner hvor hvert emne gir 7,5 studiepoeng. Teamet «Forhandling og påvirkning» gjennomføres i vårsemesteret mens «Retorikk og argumentasjon» er tema for høstsemesteret.

Juristforbundet tilbyr deltakelse for inntil 30 tillitsvalgte, og fristen for å søke studieplass er 15. oktober 2020.

– Man lærer å tenke mer strategisk og langsiktig og blir styrket som tillitsvalgt, sa Rannveig Sørskaar, tillitsvalgt og ansatt i Likestillings- og diskrimineringsombudet, da Juristen traff henne på Høyskolen Kristiania tidligere i høst.

Hun har sammen med andre tillitsvalgte i Juristforbundet gått studiet som ble etablert i fjor.

– Dette studiet går rett inn i problemstillinger man møter i arbeidshverdagen som tillitsvalgt. Det passer veldig bra for den som har hatt rollen noen år, men er nyttig for alle.

– Ja, man får en veldig bevisstgjøring av tillitsvalgtrollen, sier Anne Opheim, fram til nylig tillitsvalgt i NAV, men jobber nå med HR som seniorrådgiver i Røde Kors. 

– Bygge strategi

Rannveig Sørskaar sier det er fint å kunne møte andre tillitsvalgte fra hele landet og på andre arenaer enn til vanlig. 

– Det er har vært et supert studium med et veldig relevant pensum. Jeg tar med meg mye metodikk videre fra dette studiet. Jeg har blant annet blitt mer bevisst på dette med å bygge strategi langsiktig og konkret trinn for trinn.

De er begge opptatt av at det viktig for tillitsvalgte at de blir satset på.

– Som tillitsvalgt er det bra å kjenne at det blir investert i deg. Det er veldig positivt at dette gjøres og dette må det bare bygges videre på. Å være tillitsvalgt kan være både ensomt og være en litt utakknemlig jobb til tider. Da er dette studiet inspirerende, sier Opheim.

– En satsing på de tillitsvalgte gjør også at man står lenger i rollen, sier Sørskaar.

Større trygghet

– Jo større trygghet våre tillitsvalgte får i rollen sin, jo bedre jobb er de i stand til å gjøre for medlemmene, sa Juristforbundets president Håvard Holm da studietilbudet ble lansert i fjor.

– Studiet handler om å gi de tillitsvalgte en enda bedre skolering. Vi har også tro på at det vil bidra til å holde på de tillitsvalgte lenger, sa Rikke C. Ringsrød, Juristforbundets fagsjef for lønn og arbeidsvilkår.

– Studiet skal hjelpe de tillitsvalgte til å bli tydeligere i sine budskap og til å bli tryggere både i forhandlingssituasjoner og til å presentere og fremføre. De lokale tillitsvalgte har en viktig rolle, ikke minst i lokale lønnsforhandlinger. Eller ved store omorganiseringer.

Få mer informasjon om studiet her

Ledige stillinger:

Kristiansand kommune
Søknadsfrist: 
22.05.2022
FEE-Påtale finans og spesiallov, Oslo politidistrikt
Søknadsfrist: 
27.05.2022
Universitetet Stavanger
Søknadsfrist: 
29.05.2022
OsloMet - storbyuniversitetet
Søknadsfrist: 
12.06.2022