Tillits­valgte fra nær og fjern fylte årskurs i Oslo

Juristforbundets studietilbud for tillitsvalgte var fylt til randen av entusiastiske jurister fra hele Norge da studieprogrammet åpnet i Oslo fredag.

Silje Blix-Nilsen, Per Ove Johnsen og Johanne Bertling Krogstad (Foto: Tore Letvik)
F.v. Silje Blix-Nilsen, Per Ove Johnsen og Johanne Bertling Krogstad var blant juristene som påbegynte årsstudiet som Juristforbundet tilbyr (Foto: Tore Letvik)

– Jeg tok flyet fra Narvik kl. 04.05, så dagen blir nok lang, men jeg tenker det blir verdt det, sier Johanne Bertling Krogstad, som var blant «elevene» som begynte på studieprogrammet ved Høyskolen Kristiania til første time klokka 11.

Bertling Krogstad er tillitsvalg ved UiT Norges arktiske universitet, hvor hun til daglig jobber som seniorrådgiver.

Juristforbundets president, Håvard Holm, og Rikke C. Ringsrød, som er Juristforbundets fagsjef for lønn og arbeidsvilkår var også tilstede.

De reagerer med glede over responsen som kurstilbudet har fått.

En god samling tillitsvalgte fra hele Norge, fra så vel offentlig som privat sektor møtte til studieprogrammet som kom i stand etter at Juristforbundet inngikk en avtale med Høyskolen Kristiania. (Foto: Tore Letvik)

– Plassene er fylt opp. Det er tydelig og svært gledelig at denne muligheten er noe de tillitsvalgte har satt pris på, sier de to.

Årsstudiet er fordelt på to emner: «Forhandling og påvirkning» og «Retorikk og argumentasjon».

Les mer om det nye studiet for tillitsvalgte her

Vurderte å «advare» sine sjefer

Johanne Bertling Krogstad valgte «Forhandling og påvirkning», og sammen med henne i Høyskolen Kristiania traff vi to andre som hadde valgt samme emne. 

Også de hadde en reisevei bak seg, rettere sagt fra Trondheim til Oslo, for å være blant de tillitsvalgte som vil «toppe» den kunnskapen de har som tillitsvalgt med ytterligere kompetanse. 

Per Ove Johnsen, som til daglig jobber som seniorskattejurist, og er tillitsvalgt i Skatteetatens juristforening, divisjon innkreving, sier humoristisk at han advarte sine sjefer om at det vil bli knallharde forhandlinger til høsten etter at han har gjennomført årsstudiet om forhandling og påvirkning.

– Selv om jeg kanskje ikke advarte dem, så regner jeg med å få faglig påfyll, og at jeg kommer til å iverksette det jeg lærer her fra første stund, både som tillitsvalgt og som ansatt, sier Johnsen. 

Nyttig

Silje Blix-Nilsen har også valgt samme tema, og er tillitsvalgt i Skatteetatens juristforening, divisjon innsats. Også hun seinorskattejurist i Trondheim.

– Jeg også ser nytten i å kanskje få noen nye verktøy og en økt bevissthet om hva man kan gjøre under ulike prosesser. Også i det daglige, og jeg tror det kan bli nyttig både i rollen som tillitsvalgt og som ansatt, sier hun.

Juristforbundets president, Håvard Holm, i trivelig passiar med noen av de fremmøtte tillitsvalgte. Mange hadde lang reisevei og kom direkte med medbrakt koffert. (Foto: Tore Letvik)
Juristforbundets president, Håvard Holm, i trivelig passiar med noen av de fremmøtte tillitsvalgte. Mange hadde lang reisevei og kom direkte med medbrakt koffert. (Foto: Tore Letvik)

Første studiedag var ventet å vare til klokka 18. Også i morgen lørdag, blir det studier. 

Årsstudiet har i alt to semestre.

Olav Johansen, høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon, er fagansvarlig for «Forhandling og påvirkning», og Kjell Terje Ringdal, som er førstelektor i retorikk og massekommunikasjon, er fagansvarlig for «Retorikk og argumentasjon».