Oslo rådhus

Brudd i lønns­oppgjøret i kommunene

I Oslo krever Akademikerne en endring av lønnssystemet – til lokale, kollektive forhandlinger.

Onsdag, 16. september 2020 - 9:46

Det er brudd i forhandlingene både i KS-området og Oslo kommune (som er et eget forhandlingsområde)

Også i forhandlingene i staten er det brudd.

Dermed går hovedoppgjøret i disse områdene til mekling. Oppstart av meklingen vil være 23. september med frist 14. oktober kl. 24. 

Når det gjelder KS-området, skriver Akademikerne i en pressemelding at man blant annet ikke fikk gjennomslag for sitt krav om kollektive, lokale forhandlinger for lektorer. Det økonomiske tilbudet var i tillegg svært svakt, skriver Akademikerne. 

Når det gjelder Oslo kommune, er Akademikernes hovedkrav i forhandlingene en endring av selve lønnssystemet – til lokale, kollektive forhandlinger. 

– Skuffet

– Vi har strukket oss langt for å finne en løsning, uten å lykkes. Vi er skuffet over at Oslo kommune overhodet ikke kommer oss i møte. Nå trenger vi hjelp av meklingsmannen i den videre prosessen, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne kommune.

«Oslo kommune er det eneste området der Akademikernes medlemmer har sentrale forhandlinger, et lite fleksibelt system der kommunens ledere står uten mulighet til å forhandle lønnen på den enkelte arbeidsplass», heter det i pressemeldingen. 

– Dette handlet ikke om penger, men om et større mål. Oslo kommune har stort gjennomtrekk av ansatte og bruker milliarder på konsulenter istedenfor å satse på sine egne ansatte. Vi mener at dagens gammeldagse system svekker virksomhetenes muligheter til å beholde viktig kompetanse, sier Graff. 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Bømlo kommune
Bømlo kommune
Søknadsfrist: 
03.10.2020
LOGO Politiet
Søknadsfrist: 
04.10.2020
LOGO Justervesenet
Justervesenet
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO TEKNA
TEKNA - Teknisk- naturvitenskapelig forening
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO Br sund
Søknadsfrist: 
07.10.2020
LOGO NVE
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Søknadsfrist: 
15.10.2020