Erik Graff snakker til de streikende utenfor Oslo rådhus. Foto: Tuva Bønke Grønning
Erik Graff snakker til de streikende utenfor Oslo rådhus. I dag ble streiken avsluttet (Foto: Tuva Bønke Grønning)

– Vi har fått frem at Oslo kommunes lønns­politikk er utdatert

Akademikerne avslutter streiken i Oslo kommune

Mandag, 27. mai 2019 - 16:07

Akademikernes streik i Oslo, som startet fredag, ble avsluttet mandag ettermiddag. Akademikernes medlemmer i rådhuset er tilbake på jobb tirsdag morgen. 

– Vi har gjennom streiken fått klart frem at Oslo kommunes lønnspolitikk er utdatert. Akademikerne vil ha et lønnssystem som belønner kompetanse, ansvar og innsats, og som sikrer at kommunen kan tiltrekke seg og beholde høyt utdannede, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.

– Streiken har vært kort og målrettet. Vi ønsket å si tydelig fra til Oslo kommunes ledelse om at vi har fått nok av dagens sentralstyrte system. Samtidig har det vært viktig for oss å ikke ramme en uskyldig tredjepart, nemlig Oslos innbyggere. Derfor har vi valgt en kortvarig konflikt i år, sier Graff.

I pressemeldingen fra Akademikerne pekes det på at neste år er hovedoppgjør, og at det da er mulig å gjennomføre systemendringen Akademikerne jobber for: lokale, kollektive forhandlinger på den enkelte arbeidsplass.

– Medlemmene våre har gitt full tilslutning til streiken, og engasjementet har vært stort. Nå begynner vi å se frem mot neste års oppgjør, og vi kommer ikke til å gi oss, sier Graff. 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

Kristiansand kommune
Søknadsfrist: 
22.05.2022
FEE-Påtale finans og spesiallov, Oslo politidistrikt
Søknadsfrist: 
27.05.2022
Universitetet Stavanger
Søknadsfrist: 
29.05.2022
OsloMet - storbyuniversitetet
Søknadsfrist: 
12.06.2022