Kristin Kvigne (Foto: Politiet)
Kristin Kvigne er ny Kripos-sjef (Foto: Politiet)

Kripos-sjef med solid migrasjons-erfaring

Kristin Kvigne ble i statsråd fredag beskikket som ny sjef for Kripos for et åremål på seks år.

Fredag, 3. april 2020 - 12:43

Kvigne ble kanskje mest kjent da hun i 2015, som sjef for Politiets Utlendingsenhet, var sentral i Norges håndtering av flyktningkrisen. I 2015 krysset over 773.000 flyktninger og migranter Middelhavet til Europa, asylsøkere i titusentall kom til Norge, mange av dem over grensen ved Storskog. 

Bakgrunn fra politiet

Kristin Kvigne er cand. jur. fra 1992. Hun har sin bakgrunn hovedsakelig fra politiet. Hun har blant annet jobbet som politifullmektig, politiadjutant og politiinspektør i Oslo politidistrikt. Hun har tidligere erfaring fra Utlendingsdirektoratet fra 1994 til 1997 og fra Oslo politidistrikt fra 1997 til 2002.

Benedicte Bjørnland. Foto: Tore Letvik
– Jeg er svært glad for at Kristin har sagt ja denne utfordringen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland (Foto: Tore Letvik)

Kvigne ble ansatt i Politidirektoratet i 2002 som politiinspektør, senere seksjonssjef og avdelingsdirektør. Hun var ansatt i Interpol fra 2006 til 2009, hvor hun var assistant director og director. Fra 2013 til 2016 var hun sjef for Politiets utlendingsenhet. Kvigne var fungerende assisterende direktør i Politidirektoratet fra november 2018 til april 2019.

Kvigne kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Politidirektoratet (POD).

Hun vil bruke de neste månedene på å avslutte arbeidet som leder for politifagavdelingen i Politidirektoratet og begynner som sjef Kripos 1. juni i år, melder Politidirektoratet.

Haukaas assisterende

Ketil Haukaas som leder Kripos i dag blir assisterende Kripos-sjef.

– Jeg er svært glad for at Kristin har sagt ja denne utfordringen. Kristin har lang og bred ledererfaring fra etaten. Hun har tidligere vært sjef for PU og har fungert som  assisterende politidirektør i et halvt år. Kvigne har dessuten internasjonal erfaring fra Interpol, og som leder for politifagavdelingen i POD har Kristin fulgt Kripos tett. Samtidig vil jeg takke Ketil for solid innsats og gode resultater i de årene han har vært Kripos-sjef, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Rolle som fagforvalter

Gratulerer gjør også leder for Politijuristene, Are Skjold-Frykholm.

Are Skjold-Frykholm. Foto: Tuva Bønke Grønning
Are Skjold-Frykholm (Foto: Tuva Bønke Grønning)

– Vi i Politijuristene ser fram til et godt samarbeid i tiden fremover. Særlig i lys av Kripos sin spesielle rolle og som fagforvalter på en rekke områder, sier han til Juristen.

– Jeg er stolt og glad for denne muligheten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven sammen med gode medarbeidere i Kripos, sier Kristin Kvigne. 

Stillingen som avdelingsdirektør for politifagavdelingen i Politidirektoratet lyses ut i løpet av kort tid, melder POD.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Bømlo kommune
Bømlo kommune
Søknadsfrist: 
03.10.2020
LOGO Politiet
Søknadsfrist: 
04.10.2020
LOGO Justervesenet
Justervesenet
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO TEKNA
TEKNA - Teknisk- naturvitenskapelig forening
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO Br sund
Søknadsfrist: 
07.10.2020
LOGO NVE
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Søknadsfrist: 
15.10.2020