Oslo Legal Walk: Vil du gå tur og diskutere jus med noen av disse?

Onsdag 4. september arrangerer Juristforbundet Oslo Legal Walk for andre året på rad.

Fredag, 30. august 2019 - 6:54

Arrangementet er en vandring i oslo sentrum, der billettinntekter og donasjoner uavkortet går til ulike rettshjelptiltak. 

I fjor gikk 273 påmeldte deltakere den 10 kilometer lange løypa. 

I år går pengene til Kreftforeningens rettshjelp, Juridisk rådgivning for kvinner (JURK), Gatejuristen, Barnas Jurist og Jussbuss. 

I år har også Juristforbundet samlet et knippe engasjerte jurister som gjerne vil snakke med deltakerne om saker de brenner for. Hvis du skal delta på marsjen kan du gå løypa sammen med en av disse fem om du ønsker:

  • Anine Kierulf er fagdirektør ved Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), og vil gjerne snakke om netthets og grensen mellom lovlige og ulovlige ytringer
  • Ida Andenæs er advokat og partner i Advokatfirmaet Elden. Hun vil gjerne snakke om sine erfaringer som forsvarsadvokat for personer som er siktet for alvorlige volds- og sedelighetsforbrytelser, og hvordan man kan «forsvare et monster». 
  • Jon Christian Fløysvik Nordrum er jurist og fagansvarlig for det nye faget lovgivningslære ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo. Han er Norges første juridiske klarspråk-forsker og vil gjerne snakke om viktigheten av at stat og kommune bruker klarspråk. 
  • Gro Sanvold er advokat med erfaring fra trygdekontor, fylkestrygdekontor og som advokat. Hun vil gjerne snakke om sine erfaringer med å hjelpe mennesker i møte med NAV og hvordan det er å ha med «advokaten på slep til NAV».
  • Ole Andre Oftebro er advokat og partner i Ræder og leder for faggruppen arbeidsrett. Han er også frivillig mentor i Barnas Jurist / Gatejuristen, og vil gjerne snakke om hvordan det er. 

Først i London

Ideen til Oslo Legal Walk kommer fra London, der den første London Legal Walk ble arrangert i 2005. Siden har arrangementet vokst og samler nå 12 000 deltakere i Londons gater. 

Marsjen starter fra Universitetsplassen mellom klokka 16.00 og 18.00, og etter noen kilometers gange er målet Frokostkjelleren og Universiteteshagen. Der blir det gatefest med salg av mat og drikke.                  

Her kan du kjøpe billetter til årets Legal Walk                              

Oslo Legal Walk (Foto: Benjamin Ward)
Oslo Legal Walk 2018 (Foto: Benjamin Ward)

 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO NSF
Norsk Sykepleierforbund
Søknadsfrist: 
26.01.2020
Direktoratet for byggkvalitet, Oslo
Direktoratet for byggkvalitet
Søknadsfrist: 
31.01.2020
LOGO Den Høyere Påtalemyndighet
Den Høyere Påtalemyndighet
Søknadsfrist: 
31.01.2020
LOGO NITO
NITO
Søknadsfrist: 
04.02.2020
LOGO Fylkesmannen i Innlandet
Fylkesmannen i Innlandet, Hamar
Søknadsfrist: 
07.02.2020
LOGO Stavanger kommune
Stavanger kommune, Anskaffelser
Søknadsfrist: 
09.02.2020
LOGO Ombudsmannen for Forsvaret
Ombudsmannen for Forsvaret
Søknadsfrist: 
16.02.2020
LOGO Mattilsynet
Mattilsynet, Avdeling Planter og Dyr
Søknadsfrist: 
16.02.2020