Oslo Legal Walk (Foto: Benjamin Ward)
Fjorårets marsj samlet 300 deltakere (Foto: Benjamin Ward)

Ny marsj for rettshjelp til høsten

Legal Walk arrangeres for andre gang i september.

Tirsdag, 7. mai 2019 - 9:49

Rettshjelpsdugnaden Oslo Legal Walk går av stabelen onsdag 4. september. Det er Juristforbundet som arrangerer vandringen i Oslo sentrum - der billettinntekter og donasjoner uavkortet går til ulike rettshjelptiltak. 

I år går pengene til Kreftforeningens rettshjelp, Juridisk rådgivning for kvinner (JURK), Gatejuristen, Barnas Jurist og Jussbuss. 

Start og mål for den 10 km lange løypa er Universitetsplassen i Oslo sentrum – med start mellom klokken fire og seks om ettermiddagen.

Oslo Legal Walk (Foto: Benjamin Ward)
Oslo Legal Walk ble arrangert for første gang i fjor høst. (Foto: Benjamin Ward)

– Det er mulig å tre inn i vandringen underveis. Bruk gjerne t-skjorter eller jakker som viser hvilken organisasjon du kommer fra, oppfordrer Juristforbundet.

300 i fjor

Forårets marsj samlet inn over 111 000,- kroner og nærmere 300 deltakere gikk løypa gjennom sentrumsgatene til inntekt for rettshjelptiltak. 

Løpet samlet jurister og advokater fra en rekke ulike virksomheter, med et felles mål om å styrke rettshjelp og rettssikkerhet for alle. Da Juristen omtalte fjorårets marsj, ble det meldt om god stemning både underveis i løypa gjennom Oslo sentrum og på Frokostkjelleren etterpå. 

Etter turen samlet deltakerne seg på Frokostkjelleren ved Universitetet, der det var mulig å kjøpe mat og drikke. 

– Et strålende initiativ

Ideen til Oslo Legal Walk kommer fra London, der den første London Legal Walk ble arrangert i 2005. Siden har arrangementet vokst og samler nå 12 000 deltakere i Londons gater. Det arrangeres også Legal Walk i flere andre byer i England og Australia.

Oslo Legal Walk (Foto : Benjamin Ward)
Løypa er ca 10 km lang (Foto : Benjamin Ward)

– Et strålende initiativ som kommer klientene våre til gode, sa Cathrine Moksness i Gatejuristen om den norske versjonen av marsjen i forbindelse med donasjonen etter fjorårets Legal Walk.

– Juristforbundet har hentet Legal Walk til Norge for at våre medlemmer, jurister, advokater og andre som ønsker det kan støtte opp under ulike rettshjelptiltak. Vi håper Legal Walk blir en skikkelig folkefest, heter det fra Juristforbundet foran høstens marsj.

Her kan du kjøpe billetter til Oslo Legal Walk 2019

Ledige stillinger:

LOGO LO
LO Juridisk
Søknadsfrist: 
17.11.2019
LOGO Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde
Søknadsfrist: 
20.11.2019
LOGO PST
PST (Politiets sikkerhetstjeneste)
Søknadsfrist: 
20.11.2019
LOGO Notodden kommune
Notodden kommune
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Nasjonale forskn etiske komiteer
De nasjonale forskningsetiske komiteene
Søknadsfrist: 
08.12.2019