Britiske Law Society advarer mot statsminister Boris Johnson mot en «No-Deal Brexit». Foto: number10.gov.uk
Britiske Law Society advarer statsminister Boris Johnson mot en «No-Deal Brexit» (Foto: number10.gov.uk)

Britisk advokat­forening: - «No-Deal Brexit» vil kunne sette 10.000 britiske jus­jobber i fare

Britiske advokater frykter å miste retten til å jobbe i EU.

Fredag, 2. august 2019 - 10:23

Den britiske advokatforeningen (The Law Society) advarer i en rapport om at en «No-Deal Brexit» vil kunne koste den britiske advokatbransjen over 37 milliarder kroner og sette 10.000 jobber i fare, skriver Bloomberg

Du finner hele rapporten her.

Rapporten og kravet om en avtale kommer etter at EU-domstolen i Luxembourg uttalte at en «No-Deal Brexit» vil føre til at britiske advokater ikke vil kunne representere klienter i EU. 

- Ifølge våre estimater, vil oppdragsmengden kunne gå ned med 3,5 milliarder pund - nesten ti prosent mer enn ved en ordnet Brexit, sier Simon Davis, president i Law Society of England and Wales i en pressemelding.

Registrerer seg i andre land

I rapporten, som kom på torsdag denne uken, ber advokatsamfunnet statsminister Boris Johnson om å komme til en enighet med EU som gjør at engelske og walisiske advokater beholder retten til å praktisere i EU.

Hvis advokatene mister denne retten vil altså inntektene fra den juridiske sektoren kunne falle med nesten ti prosent, advarer organisasjonen. 

En del advokater som er registrert i England og Wales med arbeidsbase i London og Brussel har funnet ulike løsninger på situasjonen, skriver Bloomberg. Noen har skaffet seg lokalt statsborgerskap i Brussel og søkt om advokatbevilgning der, mens andre har registrert seg i Irland. 

Vil ha lik avtale

The Law Society mener at en avtale som sikrer advokaters mulighet til å jobbe i EU bør være nærmest identisk med dagens EU-lov og at andre modeller ikke vil fungere like godt og sikre like gode inntekter. 

Ifølge organisasjonen sysselsatte sektoren rundt 300.000 mennesker i 2017 og bidro til et eksportoverskudd på 4,4 milliarder pund samme år. 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Notodden kommune
Notodden kommune
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Fylkesmannen i Troms/Finnmark
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Nasjonale forskn etiske komiteer
De nasjonale forskningsetiske komiteene
Søknadsfrist: 
08.12.2019
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
08.12.2019
LOGO Bergen Kommune
Bergen kommune, Etat for landbruk
Søknadsfrist: 
15.12.2019