Vil gjøre Juristforbundet mer synlig blant jusstudentene

Juristforbundet inngår samarbeidsavtale med ELSA Norge. 

Magne Hegerberg, generalsekretær i Juristforbundet sammen med Stian Naas Reitan og Eirik Myrnes fra ELSA og Sofie Rosvoll, leder av Juristforbundet Student.
Magne Hegerberg, generalsekretær i Juristforbundet sammen med Stian Naas Reitan og Eirik Myrnes fra ELSA og Sofie Rosvoll, leder av Juristforbundet Student.

- Det er viktig å vise studentene hva vi faktisk kan tilby, sier Sofie Rosvoll.

Hun er leder for Juristforbundets studentseksjon og forrige uke signerte hun sammen med generalsekretær Magne Skram Hegerberg en samarbeidsavtale med ELSA Norge. 

- Avtalen legger grunnlaget for et godt samarbeid og vil gjøre Juristforbundet mer synlig for studentene. ELSA vil kunne gi oss god drahjelp på fakultene hvor vi ikke er like synlige, sier Rosvoll.

Konkurranser og arrangementer

ELSA er verdens største uavhengige og internasjonale organisasjon for jusstudenter, og ELSA Norge er organisert i ELSA Oslo, ELSA Bergen og ELSA Tromsø. Organisasjonen arrangerer blant annet årlige prosedyrekonkurranser og årlige forhandlingskonkurranser. 

Stian Naas Reitan, president i ELSA Norge, sier de ser frem til å samarbeide med forbundet.

- Jeg tror vi kan få til mye bra sammen. Gjennom samarbeidsavtalen forplikter vi oss til å synliggjøre Juristforbundet på ulike arrangementer, men jeg tenker også at avtalen er et godt grunnlag for videre samarbeid. Kanskje kan vi arrangere konkuranser og andre arrangementer sammen, sier han. 

Reitan sitter som president i ELSA frem til august, da Eirik Myrnes overtar. 

Erik Myrnes, Sofie Rosvoll og Stian Naas Reitan
Erik Myrnes, Sofie Rosvoll og Stian Naas Reitan

Internasjonal forhandling

Da den nasjonale finalen i forhandlingskonkurransen for jusstudenter gikk av stabelen tidligere i år var det Tromsølaget, Amalie Horne og Hanna Sagen, som gikk av med seieren. 

Juristforbundet sender vinnerlaget til den internasjonale finalen i Tokyo med forhandlingsekspertise fra Juristforbundet.

– Konkurransen er en lærende konkurranse hvor de konkurrerende lagene får tilbakemeldinger fra et dommerpanel av forhandlingseksperter fra hele verden. Forhandlingstemaet er internasjonale transaksjoner hvor det å finne gode løsninger for egen klient er det sentrale, sa Michael Rummelhoff i Juristforbundet i april.

Tags