- Noen synes nok det er rart å si opp en trygg og godt betalt advokat­jobb

Som forretningsadvokat i Selmer jobbet Rony Solaiman mye i krysningen mellom finans og teknologi. Det var da han fikk øynene opp for mulighetene i «legal tech» og «reg tech».

Rony Solaiman. Foto: Tuva Bønke Grønning
Rony Solaiman. Foto: Tuva Bønke Grønning

Senere har han jobbet med compliance i banker og fond, og nylig sa han opp advokatjobben i Norfund for å bli med på laget i oppstartsfirmaet BizBot AS.

Fra oppstart for et og et halvt år siden har selskapet gått fra kun en ide til å ha lansert betaversjonen av en digital plattform som skal gjøre det enklere å drive et selskap.

På plattformen kan brukerne i dag føre aksjeboken digitalt, signere avtaler og selskapsdokumenter digitalt og gjennomføre kjøp og salg av unoterte aksjer. Teamet jobber med nye moduler og integrering mot Altinn som vil muliggjøre styre- og navneendringer, levering av aksjonæroppgaver og gjennomføring av emisjoner heldigitalt samt forenkle kommunikasjonen mellom ledelse, styret og aksjonærer.

Betaversjon

Betaversjonen av plattformen ble lansert på høsten i fjor, og har allerede over 400 brukere.

Solaiman blir en del av det teknologiske teamet, hvor han blant annet skal bidra med å kvalitetssikre de juridiske prosessene. Det blir også en del salg i tillegg til en rekke andre administrative oppgaver.

- Vi bygger en plattform som forenkler og digitaliserer selskapsadministrasjon. Etter hvert vil det komme muligheter for større individuell tilpasning, og vi tenker globalt allerede fra start, forteller Solaiman.

Når det gjelder advokatbransjen og legaltech tror Solaiman det er et stort marked for nye løsninger også i Norge.

- Enkelte av de store advokatfirmaene lager løsninger selv, mens de mindre trenger gjerne litt hjelp.

- I for eksempel Storbritannia ser man oftere at selskapene selv tar kontakt med legal tech-firmaene, mens her i Norge må vi nok jobbe litt mer for å selge oss inn. Det er ikke så mye bevissthet rundt mulighetene ennå, men det skjer sakte men sikkert en endring.

Leste jus på BI

Rony Solaiman. Foto: Tuva Bønke Grønning

Teknologi og økonomi har alltid fanget interessen til Solaiman, og da han studerte rettsvitenskap ved UiO pleide han å sitte å lese på BI, for å få litt annen inspirasjon.

- Jeg har mange venner med økonomi- og ingeniørutdannelse. Jeg synes gjennomgående de med økonomi- og ingeniørutdannelse er mer opptatt av teknologi og i større grad kaster seg ut i nye ting enn mine venner med jussutdannelse, sier han.

Han tror advokatbransjen har vært noe senere på ballen når det gjelder digitalisering og teknologi på grunn av eksisterende forretningsmodeller.

- Og så er nok en del av den eldre garde redd for å gi bort arbeidsoppgaver. Men dette endrer seg. De yngre er mye mer «på» og tenker ikke på teknologi som noe nytt, men heller noe som kan hjelpe dem i hverdagen.

Da han selv bestemte seg for å si opp advokatjobben for å bli med på Bizbot-laget var tilbakemeldingene stort sett positive.

- De fleste reagerer med interesse og synes det er spennende. Det er sikkert noen som synes det er merkelig å si opp en trygg og godt betalt advokatjobb også, men jeg har alltid trivdes bedre i det ukjente enn i det kjente, sier han.

1. april leverer Solaiman inn advokatbevilgningen og starter for fullt i den nye jobben, selv om han de siste månedene har vært mye på Bizbot-kontoret allerede.

- Det blir en annen hverdag. Jeg har vært vant til å vite hva jeg skal gjøre hver dag, og ha nesten hele året planlagt. Nå skal jeg gjøre veldig mye jeg aldri har gjort før. Det blir gøy, smiler han.

 

 

Tags