Magne Skram Hegerberg og adm dir i Handelsbanken Norge, Dag Tjernsmo
Generalsekretær Magne Skram Hegerberg (t.v.) og adm. direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken har signert avtale om banktjenester for Juristforbundets medlemmer (Foto: Tore Letvik)

– Vi mener vi har fått landets beste bank­avtale for medlems­organisasjoner

Juristforbundet har valgt Handelsbanken som samarbeidspartner på banktjenester for medlemmene. 

Mandag, 11. mars 2019 - 15:27

Juristforbundet har signert en ny avtale om medlemstilbud på banktjenester for medlemmene. Forbundet sier avtalen med Handelsbanken blir et bedre banktilbud for Juristforbundets medlemmer

– Vi mener at vi har fått landets beste bankavtale for medlemsorganisasjoner, sier Juristforbundets generalsekretær Magne Skram Hegerberg i en pressemelding.

Ifølge Juristforbundet vil den nye bankavtalen gi bedre betingelser enn dagens avtale med Danske Bank.

«Betingelsene er dessuten like gode eller bedre enn dem de andre akademikerorganisasjonene får, noe som inngår som en garanti i den langsiktige avtalen med Handelsbanken», skriver forbundet om avtalen for sine 20 000 medlemmer.

Betingelsene

Juristforbundet peker på følgende i den nye avtalen:

- Den laveste renten for ordinære boliglån med flytende rente vil bli den samme som de andre akademikerforeningene får. Dette samme gjelder ungdomslån (under 34 år). 

- For boligkreditt/rammelån, bil- og båtlån, fastrentelån og andre boliglån blir Handelsbankens betingelser like gode eller enda bedre enn bankavtalen for de øvrige akademikerorganisasjonene.

- De to avtalene tilbyr også samme innskuddsrente for brukskonti og BSU, mens Handelsbanken ligger marginalt under akademikeravtalen for sparekonti. 

Ikke inn i Akademikerne Pluss

Juristforbundets hovedstyre vedtok i høst at forbundet ikke skulle gå inn i bank- og forsikringssamarbeidet mellom akademikerorganisasjonene - Akademikerne Pluss.

– Vi så at dette kunne gi oss fleksibilitet til å forhandle frem like gode og til dels bedre betingelser, uten å være låst til en felles avtale som gir oss mindre kontroll, sier Magne Skram Hegerberg. 

– Dette har nå vist seg å stemme. Vi har oppnådd betingelser på banktjenester som er de beste våre medlemmer kan få, samtidig som de blir blant de høyest prioriterte kundene i Handelsbanken, sier han.

Fra 1. april

Handelsbanken vil være klar til å ta imot Juristforbundets medlemmer som kunder fra mandag 1. april opplyser forbundet. 

– Vi er glade og stolte over at Juristforbundet har valgt Handelsbanken som bank for medlemmene sine, sier adm. direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken.

– Vi skal gi dem både førsteklasses service og råd, gode hverdagsløsninger og bedre økonomisk avtale enn de har i dag, sier han i en pressemelding fra banken.

 

 

 

Ledige stillinger:

LOGO NITO
NITO
Søknadsfrist: 
16.04.2021
Spesialeininga for politisaker
Spesialeininga for politisaker
Søknadsfrist: 
03.05.2021