«Studiebarometeret» Varsling ved trakassering: - For mange har opplevd ting som ikke skal skje

Halvparten av studentene har ikke fått informasjon om hvordan de kan melde ifra om trakassering.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (Foto: Marte Garmann)
Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (Foto: Marte Garmann)

Undersøkelsen «Studiebarometeret», som kartlegger studentenes og de ansattes oppfatninger om studiekvalitet, har i år spurt om kjennskap til universiteter og høyskolenes varslingssystemer ved trakassering.  

Årets undersøkelse, som inneholder svar fra mer enn 30 000 studenter, viser at mange studenter ikke vet hvordan de skal varsle om trakassering.

Om lag halvparten av studentene har ikke fått informasjon om hvordan de kan melde ifra om trakassering på sitt universitet eller sin høyskole. 

– Flere kjente saker om trakassering

– Det har vært flere kjente saker om trakassering på universiteter og høyskoler de siste årene. Det er for mange, både kvinner og menn, ansatte og studenter, som har opplevd ting som ikke skal skje. For å få gjort noe med dette må alle være kjent med hvordan de kan varsle og hvordan slike saker skal følges opp av universiteter og høyskoler, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding. 

– Mange universiteter og høyskoler har tatt situasjonen på alvor, men Studiebarometeret viser at alle må gjøre mer for at informasjonen om varslingsrutiner kommer frem til studentene og blir fanget opp. Jeg forventer en betydelig fremgang til neste Studiebarometer, sier Nybø. 

 

Tags