Odd Reidar Humlegård. Foto: Kåre M. Hansen
Odd Reidar Humlegård i 2015. Foto: Kåre M. Hansen

Gir bort politihatt før han går

Tar sin hatt og går, sier ordtaket. Odd Reidar Humlegård gir i stedet bort sin hatt når han slipper roret i Politidirektoratet i november.

Mandag, 8. oktober 2018 - 9:06

I jobben som politidirektør de siste seks årenehar han opplevd meget. Litt spesielt var det imidlertid da han nylig ble spurt om han har en politihatt til overs.

Det litt uventede spørsmålet fremkommer i et brev fra en polititopp i Moldova – som samler på politihatter.

Gheorghe Cavcaliuc, som er visepolitisjef i politiet i Moldova, General Police Inspectorate, sendte i september et brev til Humlegård hvor han redegjør for sin lidenskap. Cavcaliuc forteller at han i dag har i alt 115 politihatter som han har samlet inn fra politistyrker rundt om i verden på sine utenlandsbesøk der. I eposten som han sendte politidirektoratet vedla han et oversikts bilde over alle politihattene. Men noen hodeplagg fra norsk politi har han ikke.

”Hattene mine er for tiden utstilt på mitt kontor, men jeg håper på å kunne åpne et lite politimuseum  i Chişinău”, (Moldovas hovedstad, red. anm.), skriver polititoppen som høflig spør Humlegård om han kan bidra med en hatt fra politidirektoratets side.

På museum

Den moldovske polititoppen har også tenkt å bruke politihattene på konstruktivt og forebyggende vis, i tillegg til å stille de ut på museum.

”Under en informasjonskampanje for ungdom, i regi av the General Police Inspectorate, som vi kaller «Backstage of the Police», vil vi fortelle yngre generasjoner om politiarbeid, vår rolle og mål. For at de unge deltakerne lettere skal kunne involvere seg skal de få føle seg som en politimann fra et av verdens land ved å få lov til å ha på seg en politihatt”, skriver polititoppen.

Overfor Juristen gjør Humlegård klart at han vil imøtekomme den moldovske hatte-forespørselen. Norges avtroppende politidirektør understreker at politiets uniformreglement er strengt.

– Vi vil imidlertid gjerne støtte Gheorghe Cavvalics arbeid for å få etablert et offisielt museum for politieffekter i Moldova, sier Humlegård som selv besøkte landet da han var norsk UP-sjef og som visepresident i European Trafic Police Network (TISPOL).

­– Vi skal vel finne en passende anledning til å få overrakt en politilue til moldovske kolleger, sier Humlegård som har vært politidirektør siden 2012.

Han velger å ikke søke et nytt åremål når seksårsperioden går ut i november.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Boligbyggelaget NOBL
Boligbyggelaget NOBL
Søknadsfrist: 
30.09.2020
LOGO Bømlo kommune
Bømlo kommune
Søknadsfrist: 
03.10.2020
LOGO Politiet
Søknadsfrist: 
04.10.2020
LOGO Justervesenet
Justervesenet
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO TEKNA
TEKNA - Teknisk- naturvitenskapelig forening
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO Br sund
Søknadsfrist: 
07.10.2020
LOGO NVE
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Søknadsfrist: 
15.10.2020