Nyutnevnt ekspedisjons­sjef

Sivilavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har fått ny leder.

Fredrik Bøckman Finstad
Fredrik Bøckman Finstad er utnevnt til ekspedisjonssjef i Sivilavdelingen etter å ha vært konstituert i samme stilling i åtte måneder ( Foto: Justis- og beredskapsdepartementet)

Fredrik Bøckman Finstad er utnevnt til ekspedisjonssjef i Sivilavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet. 

Han har tidligere vært avdelingsdirektør i departementets lovavdeling (2012-2018), jobbet som advokat i Advokatfirmaet Thommessen (2009 – 2011) og var før det justisråd i EU-delegasjonen i Brussel i to år. 

Finstad (født i 1968) er utdannet cand. jur fra Universitetet i Oslo i 1996. Han har også en Master of Law fra University of Cambridge året etter.

Finstad er utnevnt til ekspedisjonssjef i Sivilavdelingen etter å ha vært konstituert i samme stilling i åtte måneder. 

Sivilavdelingen har et overordnet for administrasjonen av de ordinære domstolene og jordskiftedomstolene, blant annet gjennom arbeidet med domstolenes rammevilkår og overordnede retningslinjer. Sivilavdelingen har også oppgaver knyttet til budsjettadministrasjon for Spesialenheten for politisaker, Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker og Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. 

Avdelingen har blant annet fagansvar for voldsoffererstatningsordningen, regelverket om statens erstatningsansvar, konfliktrådsordningen og fagansvar for regelverket om rettshjelp, salær og advokater.