

– Den digitale risikoen i Norge er høy
Norge får denne høsten et nasjonalt cybersikkerhetssenter.
I løpet av høsten etablerer Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) et nasjonalt cybersikkerhetssenter, melder NSM.
Nasjonal sikkerhetsmyndighet mener den nasjonale beredskapen i det digitale rom må styrkes og at det krever en samling av ressurser.
Ifølge NSM skal senteret være en kilde til rådgivning innenfor og utenfor sikkerhetsloven og vil samarbeide med IKT-sikkerhetsmiljøer i blant annet næringslivet, i kraftsektoren, finanssektoren, helsesektoren, politiet, E-tjenesten, ulike sektormyndigheter, akademia og internasjonale partnere.
– Den digitale risikoen i Norge er høy, samtidig med at trusselbildet utvides og sårbarhetene øker. Risikobildet knyttet til cybersikkerhet er komplekst, og sikringstiltakene som kreves blir også komplekse, sier fungerende direktør Annette Tjaberg i NSM.
Det nye senteret skal blant annet være knutepunkt for nasjonalt og internasjonalt samarbeid innen håndtering av cyberhendelser.
”Det er planlagt en betydelig utvidelse av Varslingssystem for digital infrastruktur (VDI) de kommende årene. Hovedleveransene vil være rettet mot Forsvarets behov, men blir samtidig utformet slik at de kan gjenbrukes i sivil sektor. Aktører i ulike sektorer og relevante samarbeidspartnere som ønsker det kan bli tilknyttet gjennom samhandlingsverktøy og/eller fysisk tilstedeværelse i senteret”, skriver NSM.
Enkelttjenester NSM tilbyr i dag vil videreutvikles gjennom Nasjonalt cybersikkerhetssenter, heter det i presentasjonen av senteret.
Ledige stillinger:
Svensk studie: 30 prosent av kvinnelige forretningsadvokater i fare for å bli utbrent
- Skal vi snakke om en meningsfull likestilling, så må stress bli en del av diskusjonen, sier psykologen bak studien.
Undersøker bygging i strandsonen
Det innvilges flere tusen dispensasjonssøknader i året. – Strandsonen er under sterkt press, sier Sivilombudsmannen.
Rett24: Økokrim-sjef kan bli åremålsstilling
POD vurderer om stillingen som Økokrim-sjef skal gjøres om til en åremålsstilling.
5 råd til deg som er ny i jobben
Nyutdannet jurist? Det er noen klassiske nybegynnerfeil du kan unngå, skriver karriererådgiver Inger-Christine Lindstrøm.
Dommer fikk medhold, men felt for krenkende tilsvar
En dommer som ble klaget inn for Tilsynsutvalget for dommere ble ikke felt i den opprinnelige klagesaken. Likevel ble dommeren ilagt disiplinærtiltak. Utvalget fant at han opptrådte nedlatende overfor klager under selve klageprosessen.
UiT-lærere kaster seg på podkastbølgen med ny jusspodkast
«Er Teslas autopiloter lovlige?», «Hvem skal få dyre kreftmedisiner?», «Krenkes barns privatliv når foreldre legger ut bilder på Facebook?»
Unio-leder mener det er på tide med ny maktutredning.
- Maktstrukturer har endret seg, tunge samfunnsinstitusjoner har sviktet oppdraget sitt og ikke minst har medielandskapet endret seg totalt.
Tillit til domstolene falt - én av fire har «svært stor tiltro»
Helt siden begynnelsen på 2000-tallet økte andelen av befolkningen som oppga at de hadde svært stor tiltro til domstolene. I 2019 har denne andelen gått markant ned.
«Generasjon Z-jurister» stiller andre krav til arbeidsmetode
Fremtidens jurister og advokater foretrekker visuelle data fremfor tekst.
Skal sikre gratis tilgang til rettsavgjørelser for alle
Positivt og fremtidsrettet av Stortinget, sier Domstoladministrasjonen.
Barnevernet: – Er startet et stort arbeid for bedre saksbehandling
Avdelingsdirektøren for barnerett i Bufdir svarer på Barneadvokatenes kritikk av barnevernet.