Juridisk plattform får designpris

Justify «gjør viktige juridiske tjenester mer tilgjengelige for folk flest» mener juryen i Design og arkitektur Norge (DOGA). 

- I Justify utvikler vi en tjenesteplattform for juridisk trygghet og orden i privatlivet. Vi ser et stort behov for å gjøre det enklere å håndtere vanlige juridiske problemstillinger som de fleste vil møte i løpet av et liv, sa gründer Dag Josef Foss til Juristen i fjor.

Foss valgte å si opp en trygg advokatjobb for å starte opp gründerselskapet Justify. 

Les hele intervjuet med Foss her.

Nå får selskapet DOGA-merket for design og arkitektur. DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965 og er en årlig pris som gis til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.

DOGA

Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon.

«Justify er en innovativ, smart og solid tjeneste med godt avgrenset funksjonalitet og god brukervennlighet. Tjenesten har en åpenbar samfunnsnytte ved at den gjør viktige juridiske tjenester mer tilgjengelige for folk flest. Juryen roser også Justify for at de lykkes med å gjøre noe så komplekst som juss så enkelt for brukeren» skriver juryen. 

I en pressemelding skriver DOGA at tjenesten er universelt utformet, og er designet for å kunne brukes av alle, uansett alder, kjønn, økonomi eller tekniske forutsetninger. Noen måneder etter lanseringen i 2020 hadde Justify allerede 1500 brukere.

Juryen mener Justify er en "ypperlig designet tjeneste med stort kommersielt potensial".

– Vi har en stolt design- og arkitekturhistorie i Norge – og det vi gjør med denne prisen er å løfte frem de aller beste. Årets vinnere har skyhøy faglig kvalitet og viser frem den imponerende nyskapingen som skjer over hele landet. Her er det virkelig mye å la seg inspirere av, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA i en pressemelding.