Tech Forum inviterer til film­visning og debatt

Dokumentarthrilleren iHuman tar for seg konsekvenser av den teknologiske revolusjonen som kunstig intelligens representerer. Etter filmvisningen blir det debatt.

iHuman (Foto: Euforia film)
Juristforbundets Tech Forum inviterer til visning av filmen iHuman og debatt (Foto: Euforia film)

OPPDATERING: Arrangementet er avlyst

Les mer her om avlysninger av arrangementer i regi av Juristforbundet på grunn av koronaviruset

Det er Juristforbundets Tech Forum som inviterer til visning av filmen iHuman, med etterfølgende debatt og tapas på Cinemateket i Oslo 16.mars.

– Arrangementet er åpent for alle. Ta gjerne med kollegaer, familie eller venner. Bruk filmen som grunnlag for spennende diskusjoner på arbeidsplassen, over middagsbordet eller i andre sammenhenger, melder Juristforbundets Tech Forum.  

Filmen iHuman beskrives som en dokumentarthriller og tar for seg det som betegnes som den største teknologiske revolusjonen noensinne: Kunstig intelligens.

iHuman er en reise inn i en usynlig revolusjon (Foto: Euforia film)

Usynlig revolusjon

Den er regissert av Tonje Hessen Schei og hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums "Global Technology Governance Summit" i april.

Dokumentaren er ifølge omtalen en reise inn i en «usynlige revolusjon» der kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. 

Se trailer for filmen her

«Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? Menneskeheten står foran et veiskille», heter det.

Debatt etter filmen

Etter filmvisningen blir det debatt med:

- Håvard Holm, president i Juristforbundet

- Lise Lyngsnes Randeberg, president Tekna

- Tore Tennøe, direktør Teknologirådet

- Ingeborg Frøysnes, politisk rådgiver IKT-Norge

- Leonora Onarheim Bergsjø, leder Norsk råd for digital etikk

Juristforbundets president Håvard Holm deltar i debatten etter filmen (Foto: Thomas Haugersveen)

Det hele foregår på Cinemateket i Oslo, 16.mars, kl. 17.15-20.00

Mer informasjon om arrangementet her

Her kjøper du billetter

Den juridiske profesjonen

Arrangør, Juristforbundets Tech Forum, ble etablert i fjor høst. Dette er forumets første offentlige arrangement. Juristforbundets Tech Forum skal følge utviklingen innen digitalisering og kunstig intelligens og løfte frem temaer som vedrører både samfunnsperspektiver og den juridiske profesjonen.

Joachim Benno leder Juristforbundets Tech Forum (Foto: Ole-Martin Gangnes)

 – Jurister er en viktig stemme i debattene om digitalisering og kunstig intelligens. Hvilken effekt har teknologisk utvikling, digitalisering og kunstig intelligens på samfunnet og juristprofesjonen? 

– De endringene som kom med internett og smarttelefoner opplevdes som omveltende. De endringer, utfordringer og muligheter som følger med introduksjonen av kunstig intelligens kommer i enda høyere grad til å gjennomsyre hele samfunnet - og følgelig også oppleves som mer omfattende. Dette ser vi allerede nå, sa forumet leder Joachim Benno til Juristen i fjor.