Det utsatte lønns­oppgjøret: Frist i august og inn­spurt i september

Juristforbundet har fått noen foreløpige datoer for det utsatte lønnsoppgjøret.

(Foto: Pixabay)
(Foto: Pixabay)

Juristforbundet – Stat har nå fått beskjed om at kravfristen for alle forhandlingsområdene, da også det statlige forhandlingsområdet, er utsatt til 17. august, forteller leder av JF-S, Sverre Bromander, til Juristen.

Det var fredag i forrige uke det ble klart at samtlige av vårens lønnsforhandlinger utsettes til høsten på grunn av koronakrisen. Etter planen skulle forhandlingene i offentlig sektor starte opp i begynnelsen av april. 

– Partene vil ta stilling til oppstart av forhandlingene etter at frontfaget er ferdig. De har gitt seg frist til 21. august. Innspurt for forhandlingene i stat er foreløpig satt til midten av september, sier Bromander.

Sverre Bromander. Foto: Thomas Haugersveen
Sverre Bromander (Foto: Thomas Haugersveen)

Foreløpige datoer

Han understreker at mye fortsatt er usikkert med hensyn til «timeplanen» for lønnsoppgjøret.

– Dette er jo en mer eller mindre kvalifisert gjetning, i den grad det er mulig å gjøre det i disse usikre tider. Denne utsettelsen vil selvfølgelig påvirke alle lokale forhandlinger. Men da har vi i det minste noen foreløpige datoer å forholde oss til inntil videre, sier han.

Satt i bero

Alle regionale konferanser om årets lønnsoppgjør er avlyst både for stat og kommune – og konfliktberedskapsarbeidet er satt i bero inntil videre, forteller han.

 – Nå er det det viktigste først. Nå handler det om samfunnshelsen og samfunnets sikkerhet. Og det går foran alt annet, sa Bromander i går.