Gate­juristens grunnlegger gir seg

– Etter over 15 år med intensivt, viktig og inspirerende arbeid, skal jeg nå se meg om etter nye oppgaver, skriver Cathrine Moksness.

Cathrine Moksness
Cathrine Moksness

Det er på Facebook Cathrine Moksness, Gatejuristens mor og leder av Gatejuristen i Oslo, deler nyheten om at hun gir seg i organisasjonen hun har vært helt sentral i å bygge opp. 

Ideen til Gatejuristen ble unnfanget da Moksness som jusstudent jobbet som ekstravakt på «Sprøytebussen».

«Det har vært en fantastisk reise hvor vi hele tiden har vært i endring og utvikling, og jeg er skikkelig stolt av hva vi har fått til sammen», skriver hun. 

Gjennom årene har det blitt utviklet og spredd en frivillighetsmodell som brukes i Gatejuristen, Satellittene, Barnas Jurist, Gatas Økonom og Ung Økonomi. 

– Søker nye utfordringer

«Takket være enestående innsats fra frivillige, støttespillere og ikke minst de ansatte, har vi klart å gjøre det umulige mulig - vi har nådd ut med gratis hjelp av høy kvalitet innen jus og økonomi, til klienter som er vant til å møte stengte dører og døve ører», skriver hun. 

Hun takker i innlegget alle de frivillige og alle de som har bidratt økonomisk og på andre måter. 

«Etter over 15 år som leder av Gatejuristen i Oslo ønsker jeg å søke nye utfordringer, og har sagt opp min stilling. Jeg ønsker Kirkens Bymisjon lykke til med ny retning for Gatejuristen fremover. Gatejuristen vil alltid være i mitt hjerte: en gang gatejurist, alltid gatejurist», skriver hun.