Professor Malcom Langford fikk mandag denne uka Utdanningsprisen. Foto: Tuva Bønke Grønning

CELL-prosjektet ved juridisk fakultet blir «Senter for Fremragende Utdanning»

- Jeg er mektig stolt av studentledere og faglige ledere i CELL, sier senterleder Malcom Langford.

Fredag, 13. desember 2019 - 8:49

I går offentliggjorde DIKU hvilke fagmiljøer som får status som “senter for fremragende utdanning”. UiO får to nye slike sentre, et av dem er CELL-prosjektet ved juridisk fakultet. 

Senter for læringsbasert læring (CELL) åpnet i fjor og er ledet av både ansette og studenter. Nå får senteret 34 millioner over fem år, men med mulighet for å søke forlengelse for ytterligere fem år. 

Senteret jobber med innføring av erfarings-basert oppgaver som hjelper studenter til å både forstå bedre juridiske teorien i forskjellige fag og utvikle relevante ferdigheter underveis.

- Målet er å få alle studenter gjennom et løp hvor de i løpet av studietida må skrive i forskjellige juridiske sjangrer, forhandler og prosedyre muntlig i forskjellige fag og utvikle grunnleggende digitale og kliniske forståelse, sa professor Malcom Langford, som er også faglig leder i CELL, tidligere i år.

- Fantastiske nyheter

På UiOs egne sider sier rektor Svein Stølen at tildelingen er svært gledelig og mener dette viser at fagmiljøene holder en fremragende kvalitet på internasjonalt nivå.

- Jeg gleder meg til å se resultatet av SFUenes arbeid, og er sikker på at dette vil bety mye for både UiO som institusjon, og for studentene. De to eksisterende SFUene tilfører allerede mye til UiO og til utdanning generelt og det er fantastisk at vi nå får enda flere, sier rektor Svein Stølen.

Professor Langford kaller SFU-statusen til CELL-prosjektet “fantastiske nyheter for hele jusmiljøet i Norge!”

- Jeg er mektig stolt av studentledere og faglige ledere i CELL. De har jobbet hardt det siste året både med opprettelsen av senteret, og med prosessen for å få SFU-status.

Ledige stillinger:

Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Søknadsfrist: 
09.08.2020
LOGO Fylkesmannen i Troms/Finnmark
Søknadsfrist: 
09.08.2020
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.08.2020
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.08.2020
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.08.2020
LOGO Økokrim
Økokrim
Søknadsfrist: 
25.08.2020