«Generasjon Z-jurister» stiller andre krav til arbeidsmetode

Fremtidens jurister og advokater foretrekker visuelle data fremfor tekst.

Onsdag, 4. desember 2019 - 7:55

Fremtidens jurister og advokater stiller andre krav til arbeidsmetode, viser en undersøkelse det amerikanske legal tech-selskapet LexisNexis har på oppdrag fra PwC.

Undersøkelsen har sett på over 5000 jusstudenter ved over 200 studiesteder sine holdninger til juridisk arbeidsmetode. 

Kanskje ikke overraskende ga studentene uttrykk for at de likte platformer med visuelt fokus fordi de er enkle å bruke og hjelper dem å finne informasjon raskt.

Om platformen hadde et “attraktivt design” var også viktig for rett under halvparten av respondentene, skriver Artificial Lawyer

LES OGSÅ: AI og Big Data: - Uheldig at kunnskap med så stor etterspørsel mangler hos studentene

Brukervennlighet

Studentene i undersøkelsen responderte ikke bare positivt på visuelle fremstillinger av juridiske data, men ofte også på visuelt design. 

73 prosent pekte på brukervennlighet som en viktig faktor når de skal velge juridisk researchplatform. Rundt 60 prosent mente også at å finne informasjon rakst var avgjørende. 

Rapporten beskriver studentene som “digitalt innfødte som vokste opp med teknologi i sentrum av livene sine. Disse digitalt innfødte benytter seg av teknologimestring for å øke produktiviteten i yrket.” 

76 prosent av studentene mener også at juridiske analyseverktøy er ekstremt eller noe nyttig for å utføre analyse eller å utarbeide juridiske notater. 77 prosent mener visualiseringsverktøy er “veldig nyttige” for å finne relevante resultater. 

Ledige stillinger:

FEE-Påtale finans og spesiallov, Oslo politidistrikt
Søknadsfrist: 
27.05.2022
Universitetet Stavanger
Søknadsfrist: 
29.05.2022
Erfaren jurist, økonom eller revisior, juridisk avdeling i Skattedirektoratet
Søknadsfrist: 
06.06.2022
OsloMet - storbyuniversitetet
Søknadsfrist: 
12.06.2022