Malgorzata Cyndecka (Foto: Eirik Holmøyvik)
Malgorzata Cyndecka (Foto: Eirik Holmøyvik)

UiB-forsker fikk plass i Akademiet for yngre forskere

Malgorzata Cyndecka er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet på UiB.

Torsdag, 10. oktober 2019 - 15:40

– Medlemskapet i Akademiet for yngre forskere (AYF) er en mulighet til å kunne fremheve det jeg brenner for som forsker, foreleser og veileder, sier førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet i Bergen, Malgorzata Cyndecka, i en pressemelding.

Torsdag ble det klart at hun er tatt opp i Akademiet for yngre forskere (AYF). Akademiet for yngre forskere er et nasjonalt akademi med ambisjon om å være en tydelig stemme i faglig og forskningspolitisk debatt.

– Malgorzata Cyndecka er en svært dyktig og arbeidsom forsker. Hun brenner for faget, og er en tydelig forsker med sterk integritet. Som dekan er jeg svært tilfreds med, dog ikke forundret over, at hun er tatt opp i Akademiet for Yngre Forskere, sier Karl Harald Søvig ved fakultetet. 

Statsstøtteregelen på skatt

Malgorzata Cyndecka forsker på EU/EØS-regler om offentlig støtte eller statsstøtte og personvernregelverket. 

Hun er også Associated Editor for tidsskriftet European State Aid Quarterly.

– Mitt nye forskningsprosjekt fokuserer på anvendelse av statsstøtteregelen på skatt og tar for seg blant annet spørsmål om skatteomgåelse, «transfer pricing» og miljøbeskatning, sier Cyndecka.

– Jeg kom til Bergen som Erasmusstudent i 2006 og to av de første fagene jeg tok var regler om offentlige anskaffelser, som regulerer det offentliges innkjøp av varer og tjenester, og konkurranserett, som regulerer bedriftenes adferd på markedet. 

Inspirerende spørsmål fra studenter

– I 2007 sa professor Tore Lunde ja til å bli min veileder og dermed fikk jeg en sjanse til å skrive en stor masteroppgave om statsstøtte ved UiB. Oppgaven viste seg å være relevant for EU-kommisjonens direktorat for konkurranse hvor jeg fikk praksisopphold før jeg begynte å skrive doktoravhandling i Bergen i 2009, forteller hun i en presentasjon på Akademiets nettside.

– I tillegg til forskning og skriving av både vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler, underviser jeg både på norsk og engelsk, noe jeg trives veldig godt med. Spørsmål fra studenter og tema som dukker opp under veiledning kan være like inspirerende som spørsmål jeg får under presentasjoner jeg holder på konferanser og seminarer, sier hun.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Fylkesmannen i Troms/Finnmark
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Søknadsfrist: 
20.07.2020
LOGO Jurist
Juristforbundet - Samfunnsviterne - Samfunnsøkonomene
Søknadsfrist: 
25.07.2020
LOGO Den Høyere Påtalemyndighet
Den Høyere Påtalemyndighet, Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter
Søknadsfrist: 
01.08.2020
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Søknadsfrist: 
09.08.2020
LOGO Fylkesmannen i Troms/Finnmark
Søknadsfrist: 
09.08.2020
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.08.2020
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.08.2020
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.08.2020
LOGO Økokrim
Økokrim
Søknadsfrist: 
25.08.2020