(F.v.) Ida Andenæs, Anine Kierulf, Jon Christian Fløysvik Nordrum, Ole Andre Oftebro, Håvard Holm og Dag Michalsen (Foto: Vegard Valestrand)
(F.v.) Ida Andenæs, Anine Kierulf, Jon Christian Fløysvik Nordrum, Ole Andre Oftebro, Håvard Holm og Dag Michalsen (Foto: Vegard Valestrand)

Marsjerte for rettshjelp

I Oslo gikk Legal Walk 2019 av stabelen onsdag ettermiddag 

Torsdag, 5. september 2019 - 10:48

Det var påmeldt nærmere 300 deltakere og rundt halvparten gikk den halv mil lange løypa gjennom sentrumsgatene til inntekt for ulike rettshjelpstiltak.

Legal Walk
Legal Walk går gjennom Oslo sentrum (Foto: Vegard Valestrand)

I et regntungt Oslo ble gummistøvler og regntøy nødvendig turantrekk, men det la ikke demper på engasjementet. Legal Walk ble satt i gang til tonene fra Corpsus Juris og etter turen samlet deltakerne seg på Frokostkjelleren ved Universitetet, der det var mulig å kjøpe mat og drikke.

Dette er det andre året Legal Walk blir arrangert i Oslo. Det er Juristforbundet som arrangerer vandringen i sentrum - der billettinntekter og donasjoner uavkortet går til ulike rettshjelptiltak. 

Marsjen samler jurister og advokater fra en rekke ulike virksomheter, med et felles mål om å styrke rettshjelp og rettssikkerhet for alle. 

I år går pengene til Kreftforeningens rettshjelp, Juridisk rådgivning for kvinner (JURK), Gatejuristen, Barnas Jurist og Jussbuss. 

Etter marsjen samlet deltakerne seg på Frokostkjelleren ved Universitetet, der det var mulig å kjøpe mat og drikke (Foto: Vegard Valestrand)
Etter marsjen samlet deltakerne seg på Frokostkjelleren, der det var mulig å kjøpe mat og drikke (Foto: Vegard Valestrand)

Saker de brenner for

Juristforbundet hadde også samlet et knippe engasjerte jurister som snakket med deltakerne om saker de brenner for. Det var:

Anine Kierulf (fagdirektør ved Norges institusjon for menneskerettigheter), Ida Andenæs (advokat og partner i Advokatfirmaet Elden), Jon Christian Fløysvik Nordrum (fagansvarlig for det nye faget lovgivningslære ved UiO), Gro Sanvold (advokat med erfaring fra trygdekontor, fylkestrygdekontor) og Ole Andre Oftebro (advokat og partner i Ræder). 

Ideen til Oslo Legal Walk kommer fra London, der den første London Legal Walk ble arrangert i 2005. Siden har arrangementet vokst. Det arrangeres også Legal Walk i flere andre byer i England og Australia.

 – Et strålende initiativ som kommer klientene våre til gode, sa Cathrine Moksness i Gatejuristen etter marsjen ifjor.

Ledige stillinger:

LOG NLF
Norges Lastebileier-Forbund, NLF
Søknadsfrist: 
20.09.2019
LOGO PST
Politiets Sikkerhetstjeneste
Søknadsfrist: 
22.09.2019
LOGO Tolletaten
Tolletaten, Oslo
Søknadsfrist: 
23.09.2019
LOGO Asker og Bærum tingrett
Asker og Bærum tingrett
Søknadsfrist: 
25.09.2019
LOGO Sykehusinnkjøp
Hovedkontor, Sykehusinnkjøp HF, Vadsø
Søknadsfrist: 
29.09.2019
LOGO Sivilombudsmannen
Stortinget
Søknadsfrist: 
01.10.2019
LOGO Arendalsadvokatene
Arendalsadvokatene AS
Søknadsfrist: 
01.10.2019
LOGO Space Norway
Space Norway
Søknadsfrist: 
06.10.2019
LOGO NTNU
NTNU, Trondheim
Søknadsfrist: 
11.10.2019