Kutter ut søknads­brev ved jobb­rekruttering

– Søknadsbrevet er på mange måter unødvendig, mener Bufdir.

Onsdag, 31. juli 2019 - 9:39

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) i Oslo skal i et prøveprosjekt kutte ut det tradisjonelle søknadsbrevet ved rekrutteringsprosesser.

– Søknadsbrevet er på mange måter unødvendig. Det sier ingenting om hvordan man kan utføre de enkelte arbeidsoppgavene, men heller hvor god du er til å skrive en søknad, sier seniorrådgiver Hanne Revholt til Jobbnorges nettsted.

– En kan for eksempel være en fantastisk saksbehandler, selv om man ikke nødvendigvis kan formulere seg godt nok i et søknadsbrev, mener avdelingsdirektør Tone Anderson Torske.

I prosjektet skal det ved utlysninger ikke være noen funksjon som heter søknadsbrev, men CV-en til den enkelte må være mer utfyllende. 

– Vi i staten er forpliktet til å følge det lovfestede kvalifikasjonsprinsippet. Da skal vi ansette den personen med best kvalifikasjoner. For at dette skal gjøres på en mest profesjonell måte må vi da luke ut unødvendig informasjon som gjør at man kanskje kan helle mer mot den ene eller den andre kandidaten, sier Budfir.

Ledige stillinger:

LOGO Notodden kommune
Notodden kommune
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Fylkesmannen i Troms/Finnmark
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Nasjonale forskn etiske komiteer
De nasjonale forskningsetiske komiteene
Søknadsfrist: 
08.12.2019
LOGO Arbeids- og sos dep
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
08.12.2019
LOGO Bergen Kommune
Bergen kommune, Etat for landbruk
Søknadsfrist: 
15.12.2019