Karen Haug Aronsen: - Så lenge vi har lover og regler, så trenger vi jurister til å lage, forstå og bruke dem

Torsdag, 8. august 2019 - 7:30

I vår spalte «Juristrunden» stiller vi jurister rundt om i landet åtte spørsmål om deres hverdag.

 

Karen Haug Aronsen er seniorrådgiver hos Sivilombudsmannen.

 

Hva er det første du gjør når du kommer på jobb?

- Jeg lager meg en kopp kaffe og henter vann. Så sjekker jeg om jeg har noen nye saker i innboksen, eller saker som er klare til å sendes ut.

Hva irriterer deg mest når du leser om jus i media?

- Tabloidisering og mangel på forståelse for at jus er nyansert.

Hva er den største utfordringen for jusprofesjonen fremover og der du jobber?

- Tja, si det. Så lenge vi har lover og regler, så trenger man jurister til å lage dem, forstå dem og bruke dem. Jeg tror det er viktig å synliggjøre at jurister er viktige både når det kommer til å lage regler og til å anvende regelverket. 

- Den største utfordringen på min arbeidsplass er å gjøre det klart for dem som henvender seg hit hva vi kan og ikke kan hjelpe med. Det kan også være krevende å forklare vanskelige juridiske problemstillinger for personer uten juridisk bakgrunn.

Har du en favorittbok? 

- Jeg leser mye på fritiden, spesielt science fiction og fantasy, og det å plukke ut bare en bok er vanskelig. Hvis jeg må velge en, så må det bli «Pawn of Prophecy» av David Eddings, som var den aller første fantasy-boken jeg leste. Ravneringene-triologien av Siri Pettersen, som starter med boken «Odinsbarn» er den norske favoritten min.

Et studieminne som har festet seg ekstra godt?

- Jeg har mange gode studentminner. Ballet etter premieren på Cabaret Intime-forestillingen i 2001 er ett av høydepunktene.

Hvor ofte sjekker du jobbmailen på fritida?

- Det gjør jeg bare hvis jeg skal jobbe hjemmefra, siden jeg ikke har jobbmail på telefonen.

Blir du stressa hvis du ikke har telefonen i nærheten? 

- Nei. Jeg har ikke jobb-mobil og legger derfor ofte igjen telefonen på kontoret i lunsjen eller når jeg skal på møter, med mindre det er viktig at jeg er tilgjengelig. Når det er sagt, så bruker jeg mobilen mer enn nok på privaten. Jeg har vært vant til å måtte være tilgjengelig på mobil i jobben, og lar meg ikke stresse av å måtte være tilgjengelig.

Hvordan musikk ligger i spillelista di om dagen?

- Jeg hører mye på norsk musikk, litt tyngre rock og «listepop». Som oftest hører jeg på musikk enten til og fra jobb eller når jeg løper. Treningslisten min er for tiden en salig blanding av Dumdum boys, Seigmenn, Metallica, Pretenders, diverse DJer (bl.a. Calvin Harris og  David Guetta), i tillegg til det som til enhver tid topper hitlisten i Norge og globalt. I det siste har alle løpeturene mine starter med «Ále Guode Mu» av Kevin Boine - den er super til å få meg i gang opp bakkene!

Ledige stillinger:

Samferdselsdepartementet
Søknadsfrist: 
01.11.2021
Buskerud tingrett
Søknadsfrist: 
01.11.2021
EOS-Utvalget
Søknadsfrist: 
03.11.2021
EOS-Utvalget
Søknadsfrist: 
03.11.2021
NORGES HØYESTERETT
Søknadsfrist: 
07.11.2021
Energimarkedsrett, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Søknadsfrist: 
10.11.2021