Juristrunden Marianne Salvesen synes offentlige etater ofte kommer i et dårlig lys fordi media ikke balanserer sakene godt nok

I vår spalte «Juristrunden» stiller vi jurister rundt om i landet åtte spørsmål om deres hverdag.

Marianne Salvesen er jurist i Norsk Pasientskadeerstatning (Npe).

Hva er det første du gjør når du kommer på jobb?

- Det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å hente meg kaffe, før jeg går gjennom kalender og e-post. Jeg liker å starte dagen med å få oversikt over dagens avtaler og gjøremål i fred og ro på kontoret før dagen begynner for fullt. 

Hva irriterer deg mest når du leser om jus i media?

- Noe av det som irriterer meg mest når jeg leser om jus i media er at det ofte er uriktig eller unyansert gjengivelse av regelverk og at sakene ofte er ensidig fremstilt.

Jeg synes for eksempel at offentlige etater som forvalter regelverk ofte kommer i et dårlig lys fordi media ikke balanserer sakene godt nok (kun tar brukerens perspektiv).

Hva er den største utfordringen for jusprofesjonen fremover og der du jobber?

- En av de store utfordringene for jusprofesjonen fremover og der jeg jobber er å tilpasse seg det som kommer til å skje med økt digitalisering og automatisering. Det kan nok tenkes en del omstilling og nye stillingstyper også for jurister.

Har du en favorittbok? Hvorfor det?

- Jeg liker veldig godt å lese bøker som har et historisk bakteppe. Den siste boka jeg leste og som gjorde veldig inntrykk var Morgen i Jenin.

Men som småbarnsmor har jeg ikke veldig mye tid og overskudd til lesing nå om dagen.

Et studieminne som har festet seg ekstra godt?

- Jeg har mange fine studieminner, men noe av det jeg husker best er alle de gøyale festene og etterfestene vi hadde på fjerde året i Tromsø. Vi hadde feiring av tre 25-årsdager og nesten hele kullet kom på fest i leiligheten og det var virkelig god stemning og høy musikk (og naboklage). Det er noe jeg husker veldig godt.

Hvor ofte sjekker du jobbmailen på fritida?

- Jeg sjekker jobbmailen veldig sjelden på fritida. Jeg sjekker den kun hvis det er veldig hektisk og mye å gjøre og jeg jobber noen timer ekstra en kveld. 

Blir du stressa hvis du ikke har telefonen i nærheten? 

- Jeg blir ikke stressa av å ikke ha telefonen i nærheten til enhver tid, men jeg kan bli stressa hvis jeg ikke finner den når jeg trenger den. 

Hvordan musikk ligger i spillelista di om dagen?

- Jeg hører lite på musikk annet enn radio og når jeg kjører bil. Men jeg liker veldig godt Roxette.