Arrangerer #juristpride

- Viktig at Juristforbundet også blir synlige på arrangementer som bidrar til mangfold, sier leder av forbundets inkluderings- og mangfoldsutvalg. 

- Det å kunne være seg selv på arbeidsplassen er viktig. For oss i Juristforbundet er det viktig å synliggjøre at vi ønsker mangfold og at våre medlemmer kan være sikre på at de kan gå til sin tillitsvalgte hvis det er noe, sier Hallvard Øren.

Han er leder for forbundets inkluderings- og mangfoldsutvalg og arrangerer #juristpride i årets Pride-parade i Oslo.

Selv har Øren erfaring som sjef for paraden i fem år, og har deltatt en rekke ganger. Han forteller at tilbakemeldingene på å samle jurister som skal gå sammen har vært utelukkende positive.

Hallvard Øren

- Det er andre året Akademikerne går i paraden, og Legeforeningen har blant annet hatt egne arrangementer. Det er viktig at Juristforbundet også blir synlige på arrangementer som bidrar til mangfold, som Pride-paraden og Melafestivalen for eksempel, sier Øren. 

Paraden går av stabelen lørdag 22. juni, og de som vil delta kan vise dette på Facebook-arrangementet til Akademikerne her.

Oppmøte er fra kl. 12.00 på lørdag, og paraden starter å gå kl. 13.00.

- Jeg oppfordrer naturligvis alle som kan til å bli med å gå. Det er en flott opplevelse å være med på, sier Øren, som forteller at de vil dele ut like t-skjorter til alle fra forbundet som ønsker å delta. 

Nytt utvalg

Øren ble valgt til leder da det under Juristforbundets landsmøte i fjor høst ble det vedtatt å opprette et inkluderings- og mangfoldutvalg, i tillegg til et kvinneutvalg. 

- Det var på overtid. Det er på tide at Juristforbundet tar førersetet og viser jusverdenen hvor viktig det er med inkludering og mangfold, sa Hallvard Øren til Juristen i fjor.

Øren jobber til daglig hos Fylkesmannen i Oslo og Viken. 

- Samfunnet og også jusverdenen er tjent med et bredere persongalleri. Vi vil jobbe for variasjon i kjønn, etnisitet, funksjonsevne og seksualitet, sier Øren. 

Inkludering- og mangfoldutvalget består av:

  • Hallvard Øren (leder), Fylkesmannen i Oslo og Akershus
  • Maryam Iqbal Tahir, seniorrådgiver Forsvarsdepartementet
  • Camilla Fosse, leder av Kreftforeningens rettshjelpstjeneste
  • Johanne Bertling Krogstad, rådgiver UiT
  • Helene Rørmark Olsen, namsfullmektig Vest politidistrikt
  • Jamal Sajid Ahmad, student UiO

Tags