(Foto: Stortinget)

Fortsetter på papir annen­hvert år

Stortingets presidentskap har besluttet å fortsette utgivelsen av en trykt samling av Norges lover.

Fredag, 10. mai 2019 - 15:49

Stortingets presidentskap har besluttet å fortsette utgivelsen av en trykt samling av Norges lover. Stortingets administrasjon får ansvar for å gjennomføre dette, melder Stortinget i en pressemelding

– Stortinget vedtar lovene. Da er det et fint symbol for et åpent og inkluderende demokrati å sørge for at Norges lover fortsatt er tilgjengelig i trykt form, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.  

Tone Wilhelmsen Trøen (Foto: Stortinget)
Tone Wilhelmsen Trøen (Foto: Stortinget)

Salget sunket

Siden 1931 har Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo stått for publiseringen av en samlet og oppdatert ettbindsutgave av Norges lover

Siden 1936 har ordningen vært finansiert gjennom Det juridiske fakultets lovsamlingsfond. De siste årene har salget av lovsamlingen sunket betydelig, og er nå på et så lavt nivå at styret i Lovsamlingsfondet besluttet å avvikle ordningen. 

I 2018 ble det solgt 1500 ordinære utgaver og 8500 studentutgaver, opplyste Lovsamlingsfondet i et brev til Stortinget i desember i fjor. 

Annethvert år

Nå har presidentskapet besluttet at Stortingets administrasjon skal bekoste og forestå fortsatt utgivelse av en lovsamling. 

For å holde kostnadene ytterligere nede er det bestemt å ikke videreføre de faglige fotnotene i lovsamlingen, og utgivelse annethvert år. 

– På samme måte som Stortinget publiserer våre budsjettvedtak i et eget trykt dokument, mener jeg det er naturlig at Stortinget jevnlig utgir en oppdatert samling av alle gjeldende lover, som er resultatet av Stortingets lovvedtak, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde
Søknadsfrist: 
20.11.2019
LOGO PST
PST (Politiets sikkerhetstjeneste)
Søknadsfrist: 
20.11.2019
LOGO Notodden kommune
Notodden kommune
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Fylkesmannen i Troms/Finnmark
Fylkesmannen i Troms og Finnmark
Søknadsfrist: 
03.12.2019
LOGO Nasjonale forskn etiske komiteer
De nasjonale forskningsetiske komiteene
Søknadsfrist: 
08.12.2019