Rikslønns­nemnda oppnevnt for ny periode

Sorenskriver Liv Synnøve Taraldsrud fortsetter som leder.

Liv Synnøve Taraldsrud
Liv Synnøve Taraldsrud (Foto: domstol.no)

Det ble i dag utnevnt medlemmer og varamedlemmer i Rikslønnsnemnda for perioden 1. mars 2019 – 28. februar 2022. 

I tillegg til Taraldsrud er seniorforsker Erling Barth gjenoppnevnt som nøytral medlem, og dr. juris. Gøril Bjerkan er oppnevnt som det tredje nøytrale medlemmet i nemnda.

Når Rikslønnsnemnda behandler en tvist etter arbeidstvistloven, møter partene i tvisten med to medlemmer hver. I tvister etter tjenestetvistlova møter partene med ett medlem hver. Et medlem fra hver av partene har sammen med de tre nøytrale medlemmene stemmerett i saker etter begge lover. 

I saker i Rikslønnsnemnda møter også to faste medlemmer uten stemmerett som representerer arbeidstaker- og arbeidsgiverinteresser generelt. 

Første nestleder i LO Peggy Hessen Følsvik er ny representant for arbeidstakerinteresser i tvister etter arbeidstvistloven og forhandlingsdirektør Rolf Negård fra NHO fortsetter som representant for arbeidsgiverinteresser i tvister etter arbeidstvistloven. 

I tvister etter loven om offentlige tjenestetvister er leder i LO Stat Egil André Aas ny representant for tjenestemannsinteressene. Personaldirektøren i staten, Gisle Norheim, fortsetter som representant for statens interesser.