Vil ha flere på laget i kvinne­utvalg og inkluderings­utvalg

- Vi vet at det er for få kvinner på partnernivå i det private, men vi bør også kartlegge kvinnelige jurister oppover i det offentlige. Har de like mange lederstillinger som menn eller er det store forskjeller her også?

Farah Ali, leder for kvinneutvalget i Juristforbundet. Foto: Tuva Bønke Grønning
Farah Ali, leder for kvinneutvalget i Juristforbundet. Foto: Tuva Bønke Grønning

Under Juristforbundets landsmøte høsten 2018 ble det vedtatt at forbundet skulle få et kvinneutvalg og et inkluderings- og mangfoldsutvalg.

Det var henholdsvis Farah Ali og Hallvard Øren som fikk oppgaven å lede de to utvalgene. 

Les intervju med de to utvalgslederne her.

- Det var på overtid. Det er på tide at Juristforbundet tar førersetet og viser jusverdenen hvor viktig det er med inkludering og mangfold, sa Øren til Juristen.

Offensiv politikk

Nå leter de etter nye medlemmer til begge utvalgene. 

Se utlysningene her.

Øren sier Inkluderings- og mangfoldsutvalget skal være et bredt sammensatt utvalg som synliggjør mangfoldet blant jurister, og som har interesse og kunnskap til å behandle en variasjon av saker som bidrar til et mer inkluderende forbund.

- Landsmøtet i november 2018 vedtok en offensiv politikk i prinsipprogrammet for de nestes to årene som utvalget skal arbeide ut fra, og derfor ønsker jeg å få søkere til utvalget fra alle som tenker de kan bidra til arbeidet som vi nå skal i gang med, sier han

Kvinner i det offentlige

I november sa Ali at hun ønsker å vite mer om hvordan type juristjobber kvinnene har i det offentlige.

- Vi vet at det er for få kvinner på partnernivå i det private, men vi bør også kartlegge kvinnelige jurister oppover i det offentlige. Har de like mange lederstillinger som menn eller er det store forskjeller her også? sier hun.

- Og ikke minst: hvorfor er det slik? 

Hallvard Øren. Foto: Tuva Bønke Grønning