Årets tillitsvalgte jurist

Ble hedret under Juristkongressen.

Stein-Arne Hammersland
Stein-Arne Hammersland (Foto: Tore Letvik)

Stein-Arne Hammersland fikk prisen "Årets tillitsvalgte" i Juristforbundet under Juristkongressen som gikk av stabelen på Lillestrøm tirsdag og onsdag.

Juristforbundets president Håvard Holm delte ut prisen på slutten av kongressen onsdag.

– Våre tillitsvalgte står på for medlemmene hver dag. Enten det handler om omstillinger, konflikter eller forhandlinger. Prisen gis en som har fyllt rollen som tillitsvalgt på en særlig god måte, sa Holm og pekte på Hammersland som tydelig og som en god ambassadør for juristprofesjonen.

– Prisvinneren er hyggelig, seriøs og skikkelig og han skaper gode relasjoner, sa Holm

Hammersland har vært tillitsvalgt i over 20 år. Siden midt på 1990-tallet har han hatt en rekke ulike verv og posisjoner som tillitsvalgt i Juristforbundet og i Akademikerne. Han er ansatt i NAV Hordaland.

– Må være glad i mennesker

– Man er vel drevet av både lyst og kall. Man må være glad i mennesker og ha evne til å lytte og ta ting innover seg. Det er viktig å møte medlemmene og stille opp overalt, sa han om tillitsvalgtrollen i et intervju med Juristen ifjor.

– Å være tillitsvalgt alle disse årene har vært en fantastisk reise og et stort privilegium. Tusen takk, sa Hammersland da han fikk prisen, som er et reisegavekort, kurs ved Juristenes Utdanningssenter og en karikaturtegning.