Gatejuristen feiret 10 år i Tromsø

Advokat Ragni Løkholm Ramberg fikk utdelt frivillighetspris for sin innsats.

Gatejuristen Tromsø 10 år
Gatejuristen Tromsø 10 år

Torsdag forrige uke feiret Gatejuristen sine 10 første år i Tromsø på Verdensteateret. 

Blant de inviterte var samarbeidspartnere, sponsorer, gjester og frivillige. På kvelden var det mat og offisielle gratulasjoner fra blant annet Juristforbundets president Curt A. Lier, ordfører og andre samarbeidspartnere.

- Advokat Ragni Løkholm Ramberg fikk utdelt frivillighetspris for sin innsats i Gatejuristen Tromsø, forteller daglig leder Nina Walthinsen.

Gatejuristen ble etablert av Cathrine Moksness i 2004. Organisasjonen startet i Oslo og fikk senere egne kontorer i Tromsø, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. I tillegg har Innlandet (Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Hønefoss) fått sin egen gatejuristvirksomhet og gjennom Satelitt-prosjektet er Gatejuristen også på plass i Halden, Tønsberg, Sandefjord og Arendal. 

Rekordmange frivillige

Tidligere i høst var det mottak av et ekordstort antall frivillige da Gatejuristen i Oslo tok imot studenter som gjør en innsats for rettshjelp. 

Justisminister Tor Mikkel Wara var tilstede på møtet og roste innsatsen til de frivillige. 

– Jeg vil takke dere for den innsatsen som er gjort. I justissektoren er det mye fokus på politi og annet som er veldig synlig i media, og det kan være lett å glemme dem som ikke er så synlige – selv om vi ser mange av dem på gata. Innsatsen som gjøres her er nyttig for samfunnet, i tillegg til at det er nyttig for dere å ta med denne erfaringen videre i alle mulige jobber som jurister, sa han. 

Rettshjelpsutvalg

Rettshjelpsordningen har ikke vært gjennomgått siden 2008-2009, og tidligere i oktober satte regjeringen ned et utvalg som innen 1. mai 2020 skal komme med forslag til en ny rettshjelpsordning. 

Dette er utvalget som skal gjennomgå rettshjelpsordningen:

  • Ingebjørg Tønnessen, dommer i Oslo tingrett, Oslo (leder)
  • Merete Smith, generalsekretær i Den Norske Advokatforening, Oslo
  • Torgeir Røinås Pedersen, advokat, Fredrikstad
  • Tone Ognedal, førsteamanuensis ved økonomisk institutt ved UiO, Oslo
  • Magnus Aarø, leder i fylkesnemnda i Møre og Romsdal, Molde
  • Kristian Andenæs, professor emeritus ved institutt for kriminologi og rettssosiologi ved UiO, Oslo
  • Cathrine Moksness, leder i Gatejuristen, Oslo

I en høringsrunde tidligere i år innhentet regjeringen synspunkter fra i alt 17 organisasjoner og institusjoner på mandatforslagets innhold og ba om forslag til utvalgsmedlemmer.