To jurister - vergemål

Stasforvalteren i Troms og Finnmark

Søknadsfrist

Ønsker du å bidra for dem som trenger hjelp til å ivareta egne interesser?

Om stillingene

Ved vergemålseksjonen er det ledig to faste stillinger for jurister, med tilstredelse så snart som mulig.

Vi ser etter nye kollegaer som motiveres av å hjelpe personer som trenger bistand til å ivareta sine egne interesser. Er du både systematisk og effektiv? Er du interessert i god forvaltningsskikk? Trives du med å jobbe både i team og selvstendig?

Hvis du vil være en del av den morsomste gjengen på Statens hus i Vadsø, er du kanskje nettopp den vi ser etter.

Vergemålsseksjonen på justis- og kommunalavdelingen består av blide og hjelpsomme kollegaer i både Vadsø og Tromsø, med høy faglig kompetanse. Du blir del av et fagmiljø som preges av gode diskusjoner.

Hos oss blir arbeidsoppgavene dine saksbehandling etter vergemålsloven, veiledning og opplæring av verger og vurdering av om personer skal få oppnevnt verge. 

I dette arbeidet får du også bruk for kunnskap om annet regelverk, slik som arveloven, barneloven og utlendingsloven. I vårt arbeid støter vi på juridiske problemstillinger fra vugge til grav.

Dette er en meningsfull jobb hvor du bidrar til å ivareta enkeltpersoners interesser og rettssikkerhet. Statsforvalteren er førstelinjetjeneste på området og det betyr mye kontakt med de som trenger verge, vergene og andre samarbeidspartnere.

Vi oppfordrer nyutdannede til å søke. Hos oss får du en bred kompetanse og god opplæring av faglig, dyktige kollegaer. 

Du finner mer informasjon om vergemål her.

Kontorsted for disse stillingene er Vadsø.Anne Marit Åsgard Mo

Vergemål kollegaer i farger

Kvalifikasjonskrav

For å bli vurdert for stillingene, må du:

  • ha juridisk embetseksamen / master i rettsvitenskap
  • beherske norsk godt, både skriftlig og muntlig
     

Vi ønsker at du:

  • jobber godt både selvstendig og i team
  • jobber effektivt og systematisk innenfor gitte frister
  • har god evne til å kommunisere med publikum
  • har kunnskap om samisk språk og kultur

Personlig egnethet vil bli særlig vektlagt og ved vurderingen av søkerne vil det bli tatt hensyn til hvordan søkerne kan komplettere seksjonen.

Vi ønsker mangfold

Vi mener at mangfold er en styrke på arbeidsplassen vår og vi er opptatt av inkludering. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver hos oss for å bidra til at vi kan løse oppgavene våre på en enda bedre måte. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.Vadsø | Tom Olav Stavseth

Solnedgang i Vadsø

Vi tilbyr

Lønn som rådgiver/ seniorrådgiver i kode 1434/1364, fra kroner 550.000,- til kroner 740 000,- brutto per år i Statens lønnsregulativ avhengig av kvalifikasjoner. For å bli ansatt som seniorrådgiver, krever vi som regel lengre relevant erfaring. Prøvetiden er seks måneder.

Som ansatt i staten, blir du automatisk medlem i Statens pensjonskasse (fra lønna trekkes 2 %).  

Hvis du kommer flyttende til Vadsø fra et annet sted i Norge, kan vi vurdere å dekke flytteutgiftene dine og hjelpe deg med å finne et sted å bo.

Vi dekker én hjemreise i året (økonomiklasse) de første tre årene du jobber hos oss. Vi dekker også to «besøksbilletter» i året de første tre årene du jobber hos oss (økonomiklasse). Inviter venner og familie til Vadsø for å se hvor du bor og oppleve dine nye omgivelser!

Som arbeidsgiver er vi opptatt av at du trives i jobb, utvikler deg og blir sett. Våre kjerneverdier er klokskapomsorg og stolthet. Vi har aktive velferdsforeninger og jevnlig sosiale arrangementer. Vi har fleksibel arbeidstid og to timer i uka kan du trene i arbeidstiden i vårt treningsrom eller være aktiv utendørs om du heller ønsker det. 

Du får hyggelige kollegaer både i Vadsø og i Tromsø, kontakt med andre fagmiljøer og mulighet for å delta på relevante kurs og fagsamlinger.

Vi tilrettelegger for medarbeidere som har behov for det – for eksempel med tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Mer informasjon om Statsforvalterens organisasjon og arbeidsoppgaver finner du på våre nettsider.  Du kan også lese mer om jobbsøkerprosessen hos oss og hvordan ansatte synes det er å jobbe hos oss her.

Se vår Facebookside for statusoppdateringer, videoer og bilder

Hos oss møter du kollegaer som driver med mange ulike aktiviteter, som padel, kiting, padling, paintball, fotball, håndball, klatring, korps, kor, jakt og fiske, for å nevne noen. Vadsø byr på lett tilgjengelig friluftsliv og det er godt tilrettelagt for innendørsaktiviteter også. 

I Vadsø har vi en ny og flott kino, ny kultursal, svømmehall og møtearenaer for den som er strikkeglad, vil spille bridge eller er glad i quiz. Sjekk ut kalenderen på vadsoby.com for å se hva som skjer

I Vadsø kan du leve det gode liv, langt unna tidsklemma og kø. Du slipper også buss for tog og det er kort vei til alt. Bli bedre kjent med Vadsø på vds.-bloggen.

Når du bor og jobber i Finnmark eller Nord-Troms, får du nedskrevet ditt eventuelle studielån med inntil 30.000,- i året og du får lavere personskatt. Fra 1. august 2023 blir det også gratis barnehage her.

Bruk "Nord-Norgekalkulatoren" for å regne ut hvor mye du kan spare på å flytte til Finnmark eller Nord-Troms.

Er dette en stilling for deg?

Ring oss gjerne!
Har du spørsmål om stillingene, ta gjerne kontakt med Nils Aadnesen på telefon 77 64 20 64 / 94 16 49 33. Du kan også sende en e-post til nils.aadnesen@statsforvalteren.no.

Lurer du på hvordan vi har det på jobb i Vadsø kan du kontakte rådgiver May-Britt Dervo på telefon 78 95 03 26 eller e-post may.britt.dervo@statsforvalteren.no. 

Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe hos oss.

Dette må du ha med i søknaden
Du må legge inn CV og skrive søknaden din i Jobbnorge-portalen. Du må legge ved vitnemål og relevante attester.

Her kan du lese mer om søknadsprosessen hos oss

Offentlig søkerliste
Søkerlistene våre er offentlige. Hvis du ønsker å reservere deg fra å bli oppført i offentlig søkerliste, må du begrunne dette (jamfør offentleglovas §25 andre avsnitt). Du får beskjed hvis offentleglova ikke gir rom for å unnta deg fra listen. 

Positiv særbehandling
Hvis vi får kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkaller vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må du oppfylle noen krav. Les mer om dette her. Kryss eventuelt av for dette i søknaden din.Jan Harald Tomassen

Statens hus | Foto: Jan Harald Tomassen

Om oss

Statsforvalteren er Kongens og Regjeringens fremste representant i fylkene. Vi har ansvar for å informere om statlig politikk og sette handlingsplaner ut i livet. Vi skal sørge at tiltak blir best mulig lokalt tilpasset og kommer innbyggerne til gode. Vi har oppgaver på mange felt: Tilsyn med kommunenes økonomi og forvaltning, sosialfaglige saker, helse, utdanning, barnevern, samfunnssikkerhet og beredskap, landbruk, reindrift og miljø.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har rundt 240 ansatte og er organisert i syv avdelinger, en stab og en kommunikasjonsenhet. Hovedsetet er i Vadsø. Vi har også kontorer i Tromsø, Kautokeino, Karasjok og Andselv. I tillegg har vi personalansvar for tolv nasjonalparkforvaltere som har kontorer nær nasjonalparkene.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark er det største embetet i landet når det gjelder areal. Vi jobber med et område som er to ganger så stort som Nordland fylke. Troms og Finnmark har grenser til tre land - Finland, Russland og Sverige. Dette er noen av grunnene til at det er spennende å jobbe her lengst nord.

Justis- og kommunalavdelingen ledes av Toril Feldt og er inndelt i seksjonene juridisk, vergemål og plan. Våre hovedoppgaver er kommunedialog, kommuneøkonomi, rettssikkerhet, vergemål og kommunal- og regional planlegging.

Vergemålsseksjonen skal sørge for at det oppnevnes verge for de som trenger det. Vergemålet kan omfatte både økonomiske og personlige interesser.Vi har ansvar for å gi vergene opplæring, råd og veiledning. Vi forvalter penger for personer under vergemål og vi skal gi samtykke til større disposisjoner.

Søknadsfrist: 27. mars 2023

Arbeidsgiver: Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Kommune: Vadsø

Omfang: Heltid (2 stillinger)

Varighet: Fast

Arbeidssted: Statens hus i Vadsø

SØK HER