Spennende juridiske stillinger på arbeidslivsområdet
Arbeids- og sosialdepartementet
Ønsker du å jobbe i skjæringspunktet mellom fag og politikk? Vi har ledig to faste stillinger for jurister i arbeidsmiljø- og sikkerhetsavdelingen som rådgiver/seniorrådgiver. Ved intern ansettelse kan det bli ledig et vikariat på inntil ett år.
Arbeidsoppgaver
Avdelingen har ansvar for politikkutvikling, regelverk, forvaltning og kunnskapsutvikling knyttet til arbeidsretts- og arbeidsmiljøområdet, som arbeidstid, stillingsvern, kollektiv arbeidsrett, HMS, inkluderende arbeidsliv, partssamarbeid og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet. Avdelingen er organisert slik at du vil kunne få oppgaver fra hele avdelingens ansvarsområde. Den ene stillingen er primært tiltenkt oppgaver særlig knyttet til HMS og rettslige problemstillinger på petroleumsområdet.
Kvalifikasjoner
Du må ha juridisk embetseksamen eller mastergrad i rettsvitenskap. Karakterer vil inngå i vurderingen. Kunnskap om og interesse for arbeidsrett og arbeidslivsområdet vil bli vektlagt, i tillegg til relevant erfaring. For å bli ansatt som seniorrådgiver er det et krav om relevant erfaring. God skriftlig formuleringsevne er en forutsetning.
Vi søker engasjerte, initiativrike og ansvarlige jurister, som trives med å jobbe i tverrfaglige team. Du må kunne arbeide selvstendig, men også samarbeide og kommunisere godt med andre.
Vi tilbyr
- et sterkt fagmiljø innenfor arbeidsrett og arbeidsmiljø
- fleksibel arbeidstid
- medlemskap i Statens pensjonskasse
- lønnsspenn: kr. 540 000−750 000
For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Generell informasjon
- Arbeids- og sosialdepartementet ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen.Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av funksjonsevne, alder, kjønn, etnisitet, religion og seksuell orientering.
- Departementet ønsker å realisere regjeringens mål knyttet til inkluderingsdugnaden, om at minst 5 prosent av de nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV'en. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.
- Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for personer med nedsatt funksjonsevne.
- Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer om i sine årsrapporter.
- Det vil utarbeides en offentlig søkerliste med opplysninger om søkernes navn, alder, kjønn, nåværende stilling og bostedskommune. Departementet vil svare på krav om unntak fra den offentlige søkerlisten før den blir offentliggjort.
- Arbeidsspråket er norsk.
Kontaktinformasjon
For mer informasjon om stillingen, ta gjerne kontakt med avdelingsdirektør Rune Ytre-Arna på telefon 916 88 762, eller avdelingsdirektør Ingrid Sandvei Francke på telefon 959 41 618.
Om departementet og avdelingen
Arbeids- og sosialdepartementet har ansvaret for arbeidsmarkedspolitikken, inntektspolitiske spørsmål, arbeidsrett, arbeidsmijø- og sikkerhet, pensjonspolitikken og velferdspolitikken.
Departementet forvalter rundt en tredjedel av statsbudsjettet.
Vi er om lag 200 ansatte, fordelt på seks avdelinger og en presse- og kommunikasjonsenhet.
Arbeidsmiljø- og sikkerhetsavdelingen har ansvar for arbeidsrett, arbeidsmiljø og sikkerhet i norsk arbeidsliv, på land og på norsk kontinentalsokkel. Avdelingen har etatsstyringsansvaret for Arbeidstilsynet, Petroleumstilsynet og Statens arbeidsmiljøinstitutt, og administrativt ansvar for Riksmekleren og Arbeidsretten.
Arbeidsrett og HMS er en del av EØS-avtalen, og EU/EØS-arbeid er derfor en sentral del av avdelingens oppgaver. I tillegg har avdelingen ansvaret for Norges forhold til Den internasjonale arbeidsorganisasjon (ILO) og rapportering og oppfølgingsansvar for Den europeiske sosialpakt og relevante FN-konvensjoner.