Om stillingen
Vi søker en jurist med spesialisering i arbeidsrett som ønsker en variert hverdag i en virksomhet i positiv vekst. Du skal bidra til å sikre at Høgskolen i Østfold ivaretar studentene, de ansatte, og høgskolens arbeidsgiveransvar på en god måte. Vi ser derfor etter en jurist som trives med å gjøre vurderinger som krever et godt juridisk og etisk skjønn, og som samtidig har fokus på å levere gode og relevante tjenester til ledere og ansatte. Er du vår nye kollega i seksjon for HR?
Stillingen vi nå lyser ut er todelt. Hoveddelen av stillingen er innenfor arbeidsrett knyttet til arbeidsrettslige vurderinger, bistå aktivt for å unngå og å håndtere personalsaker, gi råd- og veiledning på personalområdet i enkeltsaker, delta i prosjekter og saksbehandling, gi bistand i omstillingsprosesser, og arbeide med varslingssaker etter arbeidsmiljøloven. Du vil også bistå hvis det er spørsmål knyttet til avtaler, anskaffelser, og på andre områder hvor det er behov for juridisk kompetanse.
Ca. 30 % av stillingen vil dekke rollen som studentombud. Et studentombud er et lavterskeltilbud for studenter og en uavhengig bistandsperson som skal arbeide for å sikre studentenes rettigheter i saker knyttet til studiesituasjonen. Studentombudet skal påse at sakene får en forsvarlig behandling, og bidra til at saker kan løses der de oppstår. Ombudet samarbeider både med studentdemokratiet og med ledere og ansatte ved høgskolen. Ombudet skal årlig rapportere om sin virksomhet til rektor, og rektor orienteres fortløpende dersom spesielle saker oppstår.
Hovedarbeidssted vil være Halden, men tilstedeværelse forventes ved begges studiesteder.
Arbeidsoppgaver
Dine ansvars- og arbeidsområder vil i hovedsak være
- Saksbehandle saker innenfor arbeidsrett og forvaltningsrett
- Utrede tariff- og arbeidsrettslige problemstillinger
- Veilede og gi råd innen relevant lov- og avtaleverk
- Bidra til å utvikle, oppdatere og kvalitetssikre rutiner og prosedyrer for saksbehandling innen personalområdet
- Være en aktiv rådgiver i endringer og omstillinger
- Ivareta rollen som studentombud
- Saksbehandle varslingssaker
Andre arbeidsoppgaver kan bli tillagt stillingen etter behov og vurdert ut ifra din erfaringsbakgrunn.
Kvalifikasjonskrav
For ansettelse i stillingen må du ha
- cand.jur. eller master i rettsvitenskap med arbeidsrett og gjerne forvaltningsrett i fagkretsen
- gode IT-kunnskaper
- god skriftlig og mutlig formuleringsevne på norsk, gjerne også på engelsk
Det er ønskelig med
- minimum 2 års relevant arbeidserfaring, fortrinnsvis fra statlig forvaltning
- god kjennskap til lov- og avtaleverk i staten
- erfaring fra ombudsoppgaver
Hvem ser vi etter?
- Du er god til å gi råd og veilede, viser godt juridisk skjønn og har høy integritet
- Du er løsningsorientert og evner å se muligheter fremfor hindringer
- Du er selvstendig og trives med å drive frem prosesser og saker
- Du er fleksibel og komfortabel med å bistå kollegene dine når det trengs
- Du jobber effektivt, samtidig som du klarer å levere god kvalitet
Vi tilbyr
- lønn i stilling som 1434 rådgiver mellom 555 800 kr til 640 000 kr. Lønnsinnplassering avhenger av kompetanse, erfaring og en markedsmessig vurdering.
- gode forsikringsordninger, pensjons-, og lånemuligheter i Statens Pensjonskasse
- fleksibel arbeidstid
- positivt og utviklende arbeidsmiljø
Spørsmål om stillingen
Ta gjerne kontakt med HR-sjef Elisabeth Kihl-Stenrød på +47 696 08 018/ 907 20 801 eller send en epost til elisabeth.kihl-stenrod@hiof.no.
Ønsker kun kontakt med søkere.
Innsending av søknad
Du sender inn søknaden din via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge. Søknaden må inneholde CV, aktuelle vitnemål og attester.
All vedlagt dokumentasjon skal være på norsk, skandinavisk eller engelsk.
Vi praktiserer meroffentlighet i staten. Dersom du ønsker konfidensiell behandling av søknaden, gjør vi oppmerksom på at opplysninger om deg likevel kan gjøres kjent. Du vil da få informasjon om dette, jf. Offentleglova § 25
Positiv særbehandling i staten
Høgskolen i Østfold praktiserer et inkluderende arbeidsliv og følger opp regjeringens inkluderingsdugnad. Det betyr at vi ønsker velkommen kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne, ulik nasjonal eller etnisk bakgrunn og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.
Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Om oss
Høgskolen i Østfold er en statlig høgskole med rundt 7800 studenter og 620 ansatte. Høgskolen er lokalisert i Fredrikstad og Halden og har en bred studieportefølje som spenner fra profesjonsutdanninger til kunstutdanninger, både på bachelor- og masternivå.
Høgskolen er i positiv vekst og har en ambisiøs strategi for fremtiden, herunder å etablere et tverrfaglig doktorgradsprogram "Digitalisering og samfunn", å levere fremragende samfunnsrelevante utdanninger, og å styrke samhandling med nærings- og samfunnsliv – både i utdanning og forskning.
Fra 1. august 2021 er det bestemt at høgskolens fagmiljøer skal organiseres i tre større fakultet: Fakultet for helse, velferd og organisasjon, Fakultet for lærerutdanninger og språk, og Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi. Rektor er høgskolens øverste leder og skal sammen med en ny ledergruppe videreutvikle institusjonen som en sentral regional, nasjonal og internasjonal kunnskaps- og forskningsaktør.
Kjernen i høgskolens virksomhet er å gi studenter tilgang til fremragende samfunnsrelevante og profesjonsrettede studier. Vi skal sikre at studentene får et stort læringsutbytte og er klare for et arbeidsliv med raske omstillinger, både gjennom å ha fokus på kvalitet, satse på teknologi, infrastruktur og nye undervisningsmetoder. Studentene skal også oppleve nær sammenheng mellom teoretisk kunnskap, yrkesfelt og samfunnsbehov, og høgskolen skal derfor styrke sitt strategiske og forpliktende samarbeid med arbeidslivet.
Selv om vi har sterk regional forankring, er utdanningen vår i økende grad preget av et internasjonalt engasjement. Det er et uttalt mål å styrke utdanningssamarbeidet med utvalgte nasjonale og internasjonale utdanningsinstitusjoner.
Vi søker deg som brenner for å utvikle Høgskolen i Østfold og ønsker å bygge en attraktiv, kompetent og utviklingsorientert høgskole.